Antreprenorul chinez a mâncat banana lipită de perete, pentru care a plătit peste șase milioane de dolari la licitație. Ce a declarat
Antreprenorul de criptomonede Justin Sun, născut în China, și-a respectat promisiunea. Vineri, a mâncat banana lipită cu bandă adezivă de un perete, considerată operă de artă, pentru care a cheltuit peste 6,2 milioane de dolari. Evenimentul a avut loc în cadrul unei conferințe de presă, informează AFP.
Într-un hotel de lux din Hong Kong, Justin Sun, fondator al platformei de criptomonede Tron, a mâncat banana în faţa a zeci de jurnalişti şi influenceri. Participanţii la conferința de presă au primit câte o rolă de bandă adezivă şi o banană pe post de suvenir, citează Digi24.ro.
În vârstă de 34 de ani, a susţinut mai întâi un discurs în care a declarat că acea operă de artă era „legendară" şi a făcut câteva paralele între arta conceptuală şi criptomonede.
„Este mult mai bună decât celelalte banane”, a afirmat după prima înghiţitură.
„E cu adevărat foarte bună”, a insistat el.
Opera de artă, intitulată „Comedian”, consta într-o banană lipită pe un zid cu o bandă adezivă argintie. Ea a fost creată de un artistul italian Maurizio Cattelan.
Lucrarea a fost vândută săptămâna trecută la New York cu 6,2 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's.
Justin Sun a declarat că „nu îi venea să creadă” în primele zece secunde după ce a câştigat licitaţia. După alte 10 secunde, a decis că va mânca acea banană.
„Să o mănânc într-o conferinţă de presă este un gest care poate să facă parte şi el din istoria acestei opere de artă”, a declarat el vineri.
Lucrarea există în trei exemplare. Ea are scopul de a pune întrebări despre noţiunea de artă şi valoarea acesteia.
Presa internaţională a publicat numeroase articole despre creaţia insolită după prima sa expunere în public, în anul 2019, la Milano.
Proprietarul fiecăreia dintre aceste opere primeşte un certificat de autenticitate, precum şi instrucţiuni privind modul de înlocuire a fructului atunci când banana începe să putrezească.
Știați că cel mai vechi spital din R. Moldova împlinește 207 ani de la fondare? În 1817, funcționa într-o clădire cu 5 saloane și 36 de paturi: Astăzi poate spitaliza aproape 800 de pacienți în același timp
NOU // Prețul pentru o poliță de asigurare RCA pentru vehiculele va fi diferit de la un asigurator la altul: Ce se va întâmpla odată cu liberalizarea parțială a sectorului de asigurări
Aproape 200 de procurori și judecători vor primi compensații de la stat pentru transport și închirierea spațiului locativ, dacă lucrează la o distanță de cel puțin 20 de kilometri de localitatea în care își au domiciliul