Antreprenorul Andrei Roşu, ultramaratonist, şi-a mutat biroul în Piaţa Victoriei, pentru a putea să lucreze, dar să şi protesteze la adresa guvernului
Antreprenorul Andrei Roşu, primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii, şi-a mutat, joi dimineaţă, „biroul” în Piaţa Victoriei, pentru a putea să lucreze, dar să şi protesteze la adresa guvernului, el montându-şi laptopul şi modemul de internet pe o măsuţă, mesajul afişat de acesta fiind „statul acasă este primul pas spre dictatură”.
„Trebuie să ştie guvernanţii că ţara nu se opreşte. Noi lucrăm în continuare, fiindcă avem de plătit impozite. Sper să vină şi alţi oameni care pot lucra de aici. În ziua de azi nu mai eşti dependent de un spaţiu pentru a lucra, atât timp cât ai internet şi un laptop”, a declarat Andrei Roşu, un tânăr antreprenor.
El nu s-a arătat deranjat de „condiţiile” de muncă.
„Este foarte bine, aer relativ curat, chiar dacă Bucureştiul este una dintre metropolele cele mai poluate din Europa. Este fantastic să poţi lucra cu vedere către guvern, este o ocazie unică. Fiind obişnuit timp de 15 ani cu multinaţionalele pot să şi lucrez, să şi protestez. Până la urmă, simpla prezenţă aici este o formă de a protesta”, a adăugat Andrei Roşu.
El avea afişate două mesaje – „statul acasă este primul pas spre dictatură”, dar şi programul său – „Programul de azi: 09-17 birou, (după - n.r.) 17 protest”.
Pe măsuţa improvizată antreprenorul avea şi un termos cu ceai. El le spunea celor prezenţi că le poate oferi internet de la modemul său, dacă vor să lucreze şi ei din faţa sediului Executivului.
Andrei Roşu, fost solist al trupei Gaz pe foc, lucrează în prezent în domeniul financiar şi în timpul liber participă la ultramaratoane. De altfel este şi primul român care a reuşit performanţa de a termina maratonul de la Polul Nord şi deţinătorul unui record mondial: şapte maratoane plus şapte ultramaratoane pe şapte continente.
„Nu putem lăsa România pe butuci 10 zile”
Într-un interviu pentru Prosport, Andrei Roşu, corporatist în timpul serviciului în aer liber în faţa Guvernului, a spus că continuă lupta pentru normalitate după program.
„Şi acest program la birou include o formă de protest, dar prezenţa mea de aici vine şi dintr-o necesitate, pentru că se anunţă proteste destul de lungi. Un fel de ultra-maraton de mai multe zile. Nu pot să-mi las clienţii timp de 10 zile fără răspunsuri, aşa că am preferat să-mi aduc aici staţia de lucru. Mai ales că în ziua de azi, practic biroul e acolo unde ai internet şi laptop. În acelaşi timp, nu putem lăsa România pe butuci 10 zile. Fiecare trebuie să continue să facă ceea ce face, să-şi continue activitatea, să lucreze, să avem bani de taxe, de impozite”, spune pentru ProSport fostul solist al formaţiei Gaz pe Foc.
Deşi ne-am fi aşteptat ca programul ultramaratonistului să fie dat peste cap de iniţiativa sa, sportivul se antrenează şi în aceste clipe pentru competiţiile din 2017."Cu siguranţă! Ieri, de exemplu, aveam de bifat un antrenament de 10 kilometri, până la urmă plimbându-mă prin piaţă s-au făcut 24. Pot spune că e şi un cross-training, o formă alternativă de antrenament. Anul acesta, competiţia cea mai importantă pentru mine are loc în decembrie. E o cursă la care se traversează Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle, am început pregătirile cu aproape un an în urmă. Sunt în grafic. Partea cea mai grea e să mă îngraş, dar lumea văd că are grijă de mine aici, îmi aduce covrigi, îmi aduce mâncare aşa că sunt în grafic şi cu partea aceasta", a încheiat Andrei Roşu pentru ProSport..
Elveția se declară gata să găzduiască o întrevedere Trump-Putin. Ce se va întâmpla cu mandatul de arestare pe numele liderului rus
Studiu îngrijorător: Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit cauza înmulţirii inexplicabile a cazurilor de cancer
Ziua Culturii Naționale: ICR „Mihai Eminescu” și Ambasada României în R. Moldova organizează concertul cu genericul „Enescu. Rapsodii și poeme”, la 70 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor român