ANTIBIOTICE naturale care se ascund în BUCĂTĂRIA ta


De multe ori, ceea ce mâncăm este mai mult de atât: produsele pe care le alegem nu sunt doar alimente, ci de multe ori și medicamente naturale, cu multe proprietăți benefice corpurilor noastre. Iată care sunt antibioticele naturale ce se ascund aproape în orice bucătărie:
Usturoiul, cel mai cunoscut antibiotic natural
Usturoiul crud este cel mai cunoscut antibiotic natural. Conține alicină, un compus ce are proprietăți asemănătoare cu ale penicilinei. Poate fi folosit intern și extern pentru tratarea răcelilor și până la boli mai grave. Gustul și mirosul nu sunt pe placul tuturor, însă cine a mai auzit de medicamente delicioase?
Mierea, antibioticul natural de la albine
Potrivit avantaje.ro, mierea era folosită de romani chiar și pe câmpul de luptă, pentru a trata rănile și pentru a preveni infecțiile. Și astăzi mai este folosită mierea pentru tratarea infecțiilor respiratorii, la adulți și copii deopotrivă. Mierea de Manuka, provenită din Noua Zeelandă, este una dintre cele mai puternice remedii de acest tip. Enzimele găsite în miere ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor și previne dezvoltarea bacteriilor.
Varza, un alt antibiotic natural foarte bun
Varza conține compuși de sulf ce s-au dovedit a fi eficienți în lupta contra infecțiilor și chiar împotriva cancerului. Mai mult de atât, varza conține și foarte multă vitamina C, ceea ce o face un remediu eficient împotriva gripelor și răcelilor.
Echinacea, antibioticul eficient folosit de homeopați
Această floare are proprietăți asemănătoare usturoiului și este de obicei tolerată de către organism, fără probleme – atenție însă cei care fac alergii la polen și flori! Mai mult de atât, echinacea nu ar trebui folosită în cure mai lungi de 10 zile consecutive, pentru că este destul de puternică.
Ghimbirul
Japonezii cunosc cel mai bine efectele vindecătoare ale ghimbirului, fie acesta proaspăt sau murat. Ghimbirul proaspăt are proprietăți anti-fungice puternice și poate distruge patogeni precum salmonela, liseria ori campylobacter. Și murat are aceleași proprietăți, însă gustul este un pic mai puternic – este doar pentru cunoscători!
Ulei esențial de oregano, antibioticul natural neașteptat
Uleiurile esențiale provenite din plante – în special cel de oregano – sunt leacuri bune antibacteriene și antifungice. Uleiul esențial de oregano este un remediu eficient ce poate fi folosit atât intern, cât și extern. Este bogat și în antioxidanți și îți protejează organismul de radicalii liberi.
Turmericul, un antibiotic natural prea puțin folosit
Indienii folosesc turmericul de secole, datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. La noi abia începe să își facă simțită prezența, însă nu este folosit ca remediu natural, ci ca simplu condiment, fără să se știe cât de folositor poate fi. Turmericul este eficient împotriva infecțiilor cu Helicobacter pylori, datorită curcuminei pe care o conține.









































































