Angajații instituțiilor guvernamentale din R. Moldova, ajutați să securizeze datele importante ale statului
Angajații instituțiilor guvernamentale din R. Moldova vor fi informați, pe parcursul săptămânii curente, despre impactul pierderii datelor și despre importanța backup-ului securizat al datelor digitale.
Acțiunea va fi desfășurată de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) în cadrul unei campanii de informare online, organizate pe parcursul săptămânii curente și dedicate Zilei Mondiale a Backup-ului (WBD), marcate anual pe 31 martie.
Utilizatorii vizați vor afla cum să-și securizeze datele digitale, cele mai bune practici de backup și stocare a datelor, dar și să vadă cât de rezistentă este integritatea datelor și să înțeleagă necesitatea schimbărilor pe care urmează să le facă.
„Evenimentul este important pentru a reaminti organizațiilor/ instituțiilor, dar și persoanelor fizice despre importanța realizării de copii de siguranță a datelor... Prin informarea zi de zi referitor la cele mai bune practici de backup, metode, definiții, reguli, STISC își propune să sporească gradul de conștientizare printre utilizatorii din instituțiile publice, având în vedere statisticile internaționale potrivit cărora 95% din încălcările de date ale unei instituții reprezintă erori umane, să contribuie la crearea și educarea culturii siguranței datelor și a conștientizării securității cibernetice, esențiale pentru a menține siguranța și conformitatea”, arată STISC.
În cadrul campaniei, instituția va face publice informații legate de importanța copierii datelor, prioritățile corecte pentru backup, regulile ce trebuie respectate, modalitățile în care pot fi protejate datele etc.
Patru morţi și peste 200 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Germania: Autoritățile R. Moldova încearcă sa afle dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
Maia Sandu le cere ambasadorilor să contribuie la atragerea investițiilor strategice în sectoare de producere, agricultură, energie verde și tehnologiile informaționale: ,,Aderarea la UE, prioritatea primordială a politicii externe"