Ana Guțu: „Dezideratul nostru suprem este Unirea. Calea lui Dodon la Președinție poate fi BARATĂ de unioniști”
Promovarea Legii lustrației, crearea Fondului Unirii, abordarea relațiilor externe pe axa București-Washington-Bruxelles și Unirea R. Moldova cu România sunt printre principalele scopuri pe care și le propune candidatul la Președinție al Partidului unionist „Dreapta”, Ana Guțu.
Ana Guțu, s-a lansat, astăzi, în campania pentru alegerile prezidențiale în scuarul Consiliului Europei din Chișinău, după ce evenimentul i-a fost interzis în curtea blocului II al Academiei de Arte Plastice, Muzică și Teatru, clădirea în sala de festivități a căreia, pe 27 martie 1918, a fost votată Unirea Basarabiei cu România de către membrii Sfatului Țării.
Lansarea în campania electorală a început cu intonarea imnurilor de stat ale României și R. Moldova, iar prim-vicepreședintele partidului, Dorin Dușciac, a prezentat-o pe Ana Guțu ca fiind unicul candidat care reprezintă unionismul, iar alegerea acesteia în funcția de președinte va fi „primul pas concret pentru Unire”.
Ana Guțu a declarat că își dorește să reîntregească neamul românesc, fiindcă Unirea cu România reprezintă „calea cea mai scurtă de a accede în spațiul valoric european”. Potrivit ei, în cei 25 de ani de Independență, R. Moldova a demonstrat că este incapabilă să renască.
„R. Moldova, în afara trupului-mamă, România, nu este capabilă să existe. Nu mai dorim să trăim într-un stat în care corupția este la putere, iar legile - doar pentru cetățenii simpli”, a spus candidata Partidului „Dreapta”.
Ana Guțu a remarcat faptul că actuala campanie electorală este marcată de un atac virulent împotriva unionismului, venit din partea „candidatului Rusiei”, Igor Dodon, care vrea să interzică unionismul în R. Moldova: „Calea lui Dodon la Președinție poate fi barată doar de unioniști”.
Candidata Partidului „Dreapta” a mai spus că actualul scrutin a fost viciat din start, fiindcă studenții nu vor putea vota în baza carnetelor de student în instituțiile în care învață, iar cetățenii din diasporă, „care asigură 34% din PIB”, nu-și vor putea exercita votul prin corespondență, procură sau prin internet, așa cum se întâmplă în țările dezvoltate.
„Mesajul pentru electoratul din R. Moldova este să se debaraseze de votul pentru răul cel mai mic. Și mai ales noi, cetățenii unioniști ai R. Moldova, să ne dăm bine seama că nu trebuie să dăm crezare sondajelor care sunt organizate și finanțate de anumite forțe care reprezintă coloana a cincea în R. Moldova”, a îndemnat Ana Guțu.
Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu: „România este partenerul pe care Republica Moldova poate conta în toate circumstanțele”
Scumpirea gazului: Audierile parlamentare privind situația din domeniul energetic vor avea loc pe 3 decembrie
Curtea Constituțională a României cere RENUMĂRAREA voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale. Curtea a decis joi amânarea unei decizii privind sesizările de anulare a primului tur