Amenzi de până la 12 500 de lei pentru companiile de asigurări care nu vor soluționa cererile clienților în termen de trei zile: Suma despăgubirilor, stabilită în funcție de vechimea de exploatare a vehiculului
Mărimea despăgubirii de asigurare, în caz de accidente rutiere, va fi efectuată ținând cont de vechimea de exploatare a vehiculului, care va fi calculată de la data primei înmatriculări sau de la anul fabricației vehiculului.
Noutatea este fixată într-un proiect de lege aprobat joi în primă lectură de către Parlament, care modifică Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru pagube produse de vehicule, Legea privind activitatea de asigurare sau de reasigurare, Codul civil și Codul contravențional al Republicii Moldova.
Noile prevederi mai stabilesc un termen exact pentru soluționarea cererii de asigurare – până la 3 zile lucrătoare din momentul recepționării cererii complete. Societățile de asigurare care nu respectă termenul legal de soluționare a cererii de asigurare riscă amenzi de până la 12 500 de lei.
De asemenea, autoarea inițiativei legislative, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Iulia Dascălu, propune reglementarea procedurii de achitare a primelor de asigurare pentru contractarea serviciilor de asigurare prin intermediul procedurilor de achiziții publice.
Proiectul de lege urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”