16:44:22 07.10.2024
Stiri

Alimentul secret al unui cardiolog. Ce consumă între mese pentru a-și proteja inima

Actualitate 07.10.2024 07:00 Vizualizări662 Autor: ZiarulNational
Alimentul secret al unui cardiolog. Ce consumă între mese pentru a-și proteja inima


Mâncatul între mese are o reputație negativă, dar nu ar trebui să fie așa. Aperitivele și gustările pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, dacă optăm pentru alimentele potrivite. Dar ce alegeri fac medicii atunci când li se face foame între mese?

Gustările între mese sunt adesea criticate. Problema vine de la produsele ultraprocesate din supermarket, cum ar fi aperitivele prăjite sau batoanele de cereale aparent sănătoase, dar în realitate nesănătoase.

Ce alegeri în cunoștință de cauză fac experții? Răspunsul nu ar trebui să surprindă pe nimeni, deoarece sunt alimente sănătoase în orice moment al zilei, de la fructe până la leguminoase. Da, și leguminoasele pot fi o alegere excelentă pentru gustări.

Desigur, medicii nu se așteaptă să mâncăm un bol de linte sau fasole între prânz și cină, dar puțin hummus din năut ar putea fi o opțiune excelentă. Așa a explicat cardiologul David Sabgir într-un articol din Revista Eating Well, unde își împărtășește gustările preferate, în care a recunoscut și că, deși acest aliment secret poate reduce riscul bolilor cardiovasculare, multor persoane le pare ciudat să îl consume ca gustare.


David Sabgir este un cardiolog din Ohio, SUA, cunoscut pentru fondarea mișcării „Walk with a Doc” („Plimbă-te cu un medic”), care constă în organizarea de plimbări pentru comunitate, în cadrul cărora oferă sfaturi despre obiceiuri sănătoase pentru inimă.

Printre recomandările sale se numără consumul unei gustări sănătoase pe zi pentru a gestiona senzația de foame, el mărturisind că adoră să mănânce hummus cu legume crude între mese.

„Momentul gustării poate fi, de fapt, o modalitate excelentă de a adăuga în dietă alimente bogate în nutrienți. Hummusul este, de obicei, preparat din năut, fasole sau chiar linte, care conțin fibre ce ajută la reducerea colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate scăzută sau colesterol rău - n.red.). Legumele înmuiate în hummus sunt, de asemenea, o sursă de fibre, vitamine și minerale benefice”, explică dr David Sabgir. Dar ce legume putem folosi pentru a le înmuia în hummus?

Cele mai clasice opțiuni, preferatele acestui cardiolog, sunt morcovii, ardeii și castraveții tăiați în bastonașe. Hummusul nu este compus doar din năut; include și grăsimi benefice pentru inimă, provenite din uleiul de măsline extravirgin și tahini, o pastă de susan.

Năutul este important nu doar pentru conținutul său de fibre, ci și pentru faptul că reprezintă o sursă excelentă de proteine de bună calitate – aproape 20% din compoziția sa este formată din acest nutrient.

Această combinație de fibre și proteine face din hummus o gustare foarte sățioasă. După ce consumăm năut sau hummus, ne simțim mai puțin înfometați. Deși este un aliment relativ bogat în calorii, acesta ne ajută să evităm un aport excesiv de calorii. De exemplu, 100 de grame de năut conțin 343 de kilocalorii, dar, în ciuda acestei valori calorice, nu sunt asociate cu obezitatea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile din 20 oct...

04.10.2024 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // Klimenko, evoluția u...

30.09.2024 09:46 Nicolae Negru Nicolae Negru // Logica rezistenței

Meteo in Moldova

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md