02:05:29 22.01.2025
Stiri

Alimente care PREVIN apariția CANCERULUI

Reportaj 04.09.2015 12:59 Vizualizări1244 Autor: Ziarul National
Alimente care PREVIN apariția CANCERULUI sursa: clicksanatate.ro

Sistemul nostru imunitar este format din milioane de enzime și proteine care, atunci când sunt activate de factori externi, atacă și ucid celulele periculoase. Astfel, organismul uman poate lupta împotriva cancerului doar prin intermediul și cu ajutorul alimentației.

Totuși, proteinele pot deveni ineficiente în cazul în care celulele suferă modificări ale ADN-ului și mutații sau dacă organismul este ,,bombardat'' cu toxine și chimale, care anulează funcțiile de apărare ale sistemului imunitar.

Drept urmare, potrivit clicksanatate.ro, studii recente arată că celulele sunt afectate în timpul procesului de chimioterapie, iar acestea dau naștere unor proteine care susțin înmulțirea celulelor canceroase, făcându-le și mai rezistente.

Cu toate acestea, există anumite alimente și compuși care împiedică și previn formarea celulelor canceroase!

Strugurii și resveratrolul

Un studiu realizat la Universitatea de Medicină din Illinois, SUA, şi publicat în prestigioasa revistă „Science”, arată că această substanţă naturală blochează proliferarea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare.

Un alt studiu, făcut de data aceasta în Austria, arată că resveratrolul previne câteva tipuri de cancer, dar şi anumite metastaze, între care şi metastazele la oase. Resveratrolul poate, de asemenea, să blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate în grăsimi animale.

Zeci de studii de laborator şi de medicină experimentală demonstrează acţiunea de prevenire a bolii canceroase, cu această substanţă. Acţiunea să anticancerigenă este diversificată, puternică şi... sofisticată, resveratrolul blocând replicarea celulelor canceroase, blocând formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi stimulând sistemul imunitar să atace formaţiunile tumorale.

Roșiile și licopenul

Consumul de licopen, compusul ce dă tomatelor culoarea roşie caracteristică, este asociată unui risc redus de cancer la prostată.

Licopenul - un pigment sau carotenoid ce se găseşte în pasta şi sosul de roşii (şi în mai mică măsură în roşiile neprocesate) - a mai fost studiat, în mare parte cu ajutorul celulelor de prostată canceroasă. În cel mai nou studiu, ce a fost realizat în Chicago, cercetătorii au folosit celule de prostată benigne obţinute de la subiecţi sănătoşi.

Rezultatele studiului arată că, în comparaţie cu soluţia placebo, licopenul a avut mai multe efecte anti-cancer şi antioxidante asupra celulelor de prostată. Mai multe proteine celulare prezentau schimbări semnificative; alte studii au arătat că aceste schimbări sunt asociate suprimării tumorilor canceroase şi reducerii inflamaţiei şi a proliferării celulelor canceroase.

Uleiul natural de cânepă

În cazul bolnavilor de cancer, uleiul din semințe de cânepă previne efectele secundare ale chimioterapiei și crește semnificativ calitatea vieții pacienților.

Turmeric

Turmericul conține curcumină, un puternic antioxidant, cu numeroase beneficii pentru sănătate - are acțiune anticancerigenă și inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele).

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md