Alimente care îţi provoacă foame, de evitat în diete
Principalul obiectiv într-o dietă de slăbit este să scapi cât mai repede şi mai uşor de kilogramele în plus care-ţi deformează silueta. Însă pentru a obţine astfel de rezultate, este important să mănânci mai puţin şi să ţii cât mai la distanţă senzaţia de foame, care te convinge frecvent să „păcătuieşti”.
Există câteva alimente care îţi pot sabota dieta, întrucât nu doar că sunt bogate în calorii, dar îţi provoacă mai multă foame şi te predispun la îngrăşat. Stai cât mai departe de ele atunci când vrei să slăbeşti şi introdu în meniul tău cât mai multe alimente sănătoase, care ţin de foame.
Cartofii prăjiţi
Dincolo de faptul că dau dependenţă de cât de gustoşi sunt, cartofii prăjiţi sunt plini de grăsimi nocive, carbohidraţi simpli şi sare. Din cauza conţinutului nutrițional slab, la scurt timp după ce i-ai mâncat, ţi se va face foame şi vei mai savura o porţie, pentru că nu sunt deloc săţioşi. Nu faci decât să furnizezi organismului sute de calorii, inutil, şi zero nutrienţi esenţiali, care să-l menţină în formă şi plin de energie.
Sucurile „light” sau „de dietă”
Credeai că doar pentru că bei sucuri „light”, pe care scrie că au zero calorii, nu te îngraşi şi nu afectezi cu nimic regimul de slăbit pe care îl urmezi? Te înşeli! Specialiştii au demonstrat că, deşi nu au conţinut caloric mare, îndulcitorii artificiali folosiţi în prepararea sucurilor dietetice cresc pofta de mâncare şi, mai ales, de dulce.
Produsele de patiserie
Plăcintele, croissantele, merdenelele, pateurile cu brânză sau ciuperci - toate sunt crocante şi apetisante, dar lipsite de valori nutriţionale şi beneficii pentru organism. În plus, sunt considerate „bombe” calorice, care nu ţin de foame, dar cresc apetitul alimentar mai mult decât îţi închipui şi îţi ruinează dieta.
Batoanele de cereale
Indiferent că sunt îndulcite cu zahăr sau înlocuitori artificiali, batoanele de cereale, despre care crezi că ajută la slăbit şi la instalarea rapidă şi îndelungată a senzaţiei de saţietate, au efect invers. Provoacă foame şi determină creşterea aportului caloric zilnic, dându-ţi astfel dieta peste cap.
Batoanele cumpărate din magazin conţin foarte puţine cereale integrale şi vitamine şi mai mulţi aditivi şi carbohidraţi care te predispun consumului excesiv de alimente.
Alcoolul
Alcoolul este un aliment pe care trebuie să îl eviţi cu orice preţ în dietă. Pe lângă faptul că furnizează calorii inutile organismului, alcoolul contribuie la accentuarea senzaţiei de foame. După ce bei un pahar de alcool, tendinţa este să consumi cantităţi mult mai mari de mâncare, decât ai face-o dacă ai bea ceai sau apă.
Guma de mestecat
Cu cât mesteci mai multă gumă, cu atât îţi va fi mai foame. Multe persoane care ţin diete de slăbit consideră, în mod eronat, că mestecarea gumei ajută la combaterea senzaţiei de foame. Guma este un aliment care „păcăleşte” stomacul. Atunci când o mesteci, sucurile gastrice sunt stimulate să producă mai multă salivă. Stomacul începe procesul de digerare, chiar dacă nu există alimente pe care să le proceseze, iar în scurt timp se instalează senzaţia de foame.
Dulciurile
Nu ai auzit pe nimeni care să spună că după ce mănâncă ceva dulce - o prăjitură, ciocolată, un biscuite etc. - i se face foarte repede foame? Este o reacţie normală, întrucât aceste preparate sunt pline de carbohidraţi simpli şi zahăr care stimulează pofta de mâncare, determinându-te să mănânci mai mult.
Cafeaua
Deşi lăudată pentru beneficiile ei în dietele de slăbire, cafeaua are şi dezavantaje, în special dacă eşti o persoană care nu poate rezista poftei de dulce şi dai repede iama în cele mai delicioase prăjituri. Specialiştii au descoperit că această băutură energizantă stimulează pofta de dulce şi creşte apetitul, chiar dacă, în primă fază, are tendinţa de a-l suprima.
Sursa: copilul.ro
Nicolae Negru // Război și Pace, Strategia Smintitului, Alegeri
VIDEO // Cu ce fel de rachetă au lovit rușii orașul ucrainean Dnipro. Putin s-a laudat că niciun sistem antirachetă din lume nu poate să oprească noua sa arma. Avertisment pentru Occident
Cum să-ți organizezi corect frigiderul. Experții dezvăluie locul potrivit pentru fiecare aliment. Greșeala pe care o facem cu toții