Alexandru Tănase EXPLICĂ de ce NU și-a depus candidatura pentru un nou mandat la Curtea Constituțională
Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care avea dreptul să-și depună candidatura pentru un nou mandat în calitate de judecător în aceeași instanță, a refuzat să facă acest lucru, sugerând că actuala guvernare nu l-ar fi susținut.
„Legea cu privire la CCM nu prevede organizarea concursurilor pentru funcția de judecător constituțional. Guvernul este liber să numească orice persoană care întrunește condițiile legale. De fapt, judecătorii constituționali sunt desemnați în funcție de afinitățile dintre viziunile și valorile persoanelor nominalizate cu cele ale guvernării. Guvernarea care m-a desemnat pe mine avea o anumită culoare politică, actuala guvernare are o altă culoare. Din această perspectivă, au decis ca dna Victoria Iftodi este mai potrivită pentru această funcție”, a declarat Tănase pentru zdg.md.
Întrebat dacă se va lansa în politică, sursa citată a declarat că nu comentează „bârfe”.
„Nu am comentat niciodată și nici nu voi comenta așa-numitele „voci” care nu fac altceva decât să disimeze bârfe pe care le ambalează în analize. Aceleași „voci” de-a lungul anilor au proliferat tot felul de minciuni în adresa mea, m-au „facut” lider de partid, președinte de țară, procuror general etc., iar acum mă „trimit în misiuni politice”. În realitate nu am niciun fel de planuri, cu excepția carierei didactice și unor proiecte de cercetare”, a conchisTănase.
Amintim că mandatul de șase ani al lui Alexandru Tănase la Curtea Constituțională a expirat la 14 aprilie curent. Guvernul a anunțat un concurs pentru suplinirea acestei funcții, iar ieri a desemnat-o pe fosta ministră a Justiției, Victoria Iftodi, în calitate de judecător la Curtea Constituțională.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni