Alcoolul poate DISTRUGE bacteriile dăunătoare din intestine, dar există şi efecte adverse
Alcoolul este un dezinfectant cunoscut, unele persoane crezând că nu este benefic tratării infecţiilor gastrice. Dar din perioade istorice este cunoscut faptul că vinul este un bun dezinfectant. Conform arhivelor istorice, în secolul III generalii romani recomandau soldaţilor să consume vin pentru a preveni apariţia dizenteriei.
Vinul a fost studiat în cadrul unei cercetări din 1988, unde au fost testate mai multe tipuri de băuturi (apă minerală, bere, lapte şi apă). Conform Science Alert, băuturile au fost injectate cu bacterii infecţioase ale intestinelor, precum salmonella, shigella şi E.coli.
După două zile a fost descoperit că vinul a distrus cele mai multe bacterii. Câţiva ani mai târziu, studiile de laborator au demonstrat că vinul are proprietăţi antibacteriene. În mare parte efectul pe care l-a avut vinul asupra bacteriei salmonella s-a datorat pH-ului activ pe care îl are băutura. Pentru o combatere benefică a bacteriilor din intestine, specialiştii au descoperit că nivelul de alcool ar trebui să fie de 40%, în timp ce băuturile cu alcool de 10% nu aveau niciun efect.
Îţi poate distruge alcoolul stomacul?
În cadrul unui alt studiu în care au fost implicaţi 47 de participanţi sănătoşi, aceştia au consumat diferite tipuri de alcool cu concentraţii diferite (4%, 10% şi 40%). Acestora le-a fost pulverizat alcoolul direct în stomac în timpul unei endoscopii. Rezultatele au dezvăluit că alcoolul cu o concentraţie mai mare (40%) a produs degradări considerabile ale ţesuturilor interne şi abia în aproximativ 24 de ore rănile acestora s-au vindecat.
Astfel, consumul de alcool poate duce la o leziune imediată a intestinului, concentraţiile mai mari provocând deteriorări mai mari.
Chiar dacă o concentraţie suficientă de alcool ar putea să distrugă bacteriile va avea ca rezultat deteriorarea membranei intestinului. De aceea nu este recomandat ca alcoolul să fie folosit ca un dezinfectant obişnuit pentru a trata maladiile abdominale sau infecţiile gâtului.
Sursa: descopera.ro
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”
Adrian Dupu, vot la Chișinău pentru prezidențialele din România: „Am votat cu gândul la R. Moldova, pentru că îmi doresc un președinte care să iubească și R. Moldova la fel de mult cum iubește România, care a demonstrat că îi pasă de R. Moldova”