ALARMĂ // Cafeaua - pe cale de DISPARIȚIE
Oamenii de știință au o veste tristă și alarmantă pentru iubitorii de cafea de pretutindeni - cafeaua este pe cale de dispariție.
Schimbările climatice afectează rezerva de cafea a lumii, iar planta care stă la baza licorii magice s-ar putea să dispară până în anul 2080, potrivit unui studiu realizat de o organizație non-profit din Australia. Efectele schimbărilor climaterice din industria cafelei reprezintă o amenințare serioasă, pe care multe companii de cafea o cunosc. Încălzirea globală va diminua la jumătate producția plantațiilor de cafea până în 2050.
De ce este cafeaua pe cale de dispariție?
Plantele de cafea arabica și canephora sunt sensibile. Conform studiilor, chiar și o schimbare cu o jumătate de grad a temperaturii, la momentul nepotrivit, poate afecta în mod semnificativ producția, gustul și aroma cafelei.
Temperaturile mai ridicate modifică creșterea plantelor de cafea și deteriorează boabele de cafea. De asemenea, pe măsură ce temperaturile cresc, fermierii vor trebui să își mute plantațiile la altitudini mai mari.
Temperaturile aflate în continuă creștere, precipitațiile și incidența dăunătorilor și bolilor au, de asemenea, un efect negativ asupra plantelor de cafea. Modificarea climatului a cauzat apariția dăunătorilor, care au afectat grav culturile de cafea.
În 2012, o boală numită boala plantelor de cafea a început să se răspândească din cauza temperaturilor ridicate și precipitațiilor de la altitudini mari. Acest incident a provocat o pierdere de 500 de milioane de dolari în industria cafelei, între 2012 și 2013.
Cei mai mulți fermieri de cafea sunt producători mici independenți, cafeaua fiind singura sursă de venit a acestora.
Adaptarea la catastrofele majore din industria cafelei cauzate de schimbările de temperatură este un proces extrem de dificil și, de multe ori, fermierii sunt nepregătiți pentru a-i face față.
Cafeaua pe cale de dispariție datorată schimbărilor climatice reprezintă doar una dintre numeroasele efecte catastrofale care pot apărea din cauza încălzirii globale.
Primul pas pentru prevenirea acesteia este conștientizarea. Prin conștientizarea evenimentelor care au loc într-un ritm rapid, putem să începem să acționăm întru oprirea acestui proces.
După ce conștientizăm aceste probleme, trebuie să contribuim cum putem pentru a preveni schimbările climatice, cum ar fi plantarea copacilor cu scopul de a contrabalansa concentrația mare de dioxid de carbon din atmosferă, reciclarea și evitarea produselor care emit clorofluorocarburi, conservarea apei.
Există multe surse care ne pot oferi informații despre ce putem și ce nu trebuie să facem pentru a preveni cel puțin într-o anumită măsură schimbările climatice. Cea mai bună modalitate de a aprecia ceea ce avem este prin conservare. Schimbările climaterice reprezintă un fenomen major, care nu poate fi oprit de o singură persoană.
Sursa: eva.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania