Ajustarea cadrului macroeconomic și consolidarea poziției R. Moldova în cadrul FMI, subiecte discutate de delegația BNM la ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, desfășurate la Washington
Progresele în implementarea actualului program al R. Moldova cu Fondul Monetar Internațional (FMI), agenda de reforme, politica monetară stabilă și măsurile eficiente antiinflaționiste au constituit subiectele abordate la Washington de către membrii delegației Băncii Naționale a Moldovei (BNM), conduse de guvernatoarea Anca Dragu, în cadrul unor întrevederi strategice desfășurate în marja ședințelor de primăvară ale FMI și Băncii Mondiale (BM).
Oficialii de la Chișinău au avut întrevederi cu reprezentanți de rang înalt ai FMI și Băncii Mondiale: Kenji Okamura, directorul General Adjunct al FMI, Alfred Kammer, directorul Departamentului European, FMI, Paul Hilbers, directorul executiv la FMI pentru Moldova, Eugene Rhuggenaath, directorul executiv al BM pentru Moldova, Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, dar și alți reprezentanți influenți de la cele doua organizații internaționale.
Potrivit BNM, printre subiectele discutate s-au numărat ajustarea cadrului macroeconomic, perspectivele economice pe termen mediu, riscuri potențiale din dinamica economică și geopolitică globală, dar și consolidarea poziției Republicii Moldova în cadrul Fondului Monetar Internațional.
Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, a reiterat că dezvoltarea sectorul financiar al R. Moldova este un obiectiv esențial pentru o creștere economică durabilă și a evidențiat angajamentul republicii pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană, promovând o agendă de reforme orientate spre stabilitate, democrație și prosperitate.
Delegația din Republica Moldova a lansat invitațiile la ședința Constituenței FMI și BM, care se va desfășura, în perioada 10 - 12 iulie 2024, la Chișinău.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România