AI-ul, mai bun decât medicii la diagnosticarea bolilor
Un nou studiu arată că ChatGPT este superior medicilor atunci când se evaluează istoricul pacienților, chiar și în situațiile în care medicii apelează la un chatbot.
Chatbot-ul dezvoltat de OpenAI a obținut o medie de 90% atunci când a diagnosticat o afecțiune medicală dintr-un raport de caz și a explicat raționamentul acesteia.
Medicii desemnați aleatoriu să folosească chatbot-ul au obținut un scor mediu de 76%. Cei desemnați să se descurce singuri au avut un scor mediu de 74%.
Istoricul de caz folosit în studiu s-a bazat pe pacienți reali și face parte dintr-un set de 105 cazuri care a fost folosit de cercetători încă din anii 1990.
Studiul sugerează că medicii, chiar și când sunt siguri pe diagnosticul pus, se pot înșela și că AI-ul poate sugera un diagnostic mai precis.
De asemenea, același studiu arată că, deși au la dispoziție funcții de inteligență artificială, medicii nu știu, încă, cum să le folosească în avantajul lor, transmite NY Times,citat de hope.ro.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”