04:54:10 23.11.2024
Stiri

Care este digestia specifică fiecărei persoane

Știri 18.08.2016 16:01 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National


Care este digestia specifică fiecărei persoane sursa: secretele.com

De multe ori suntem intrigaţi de faptul că, dacă mâncăm acelaşi tip de mâncare, cu aceeaşi cantitate de calorii, unii dintre noi se îngraşă, iar alţii nu.


Unii dintre noi îşi menţin silueta, chiar dacă mănâncă haotic, alţii se îngraşă de la o bucăţică de ciocolată. O masă poate fi foarte nutritivă pentru mama, inutilă pentru copii şi de-a dreptul dăunătoare pentru sănătatea tatălui.

Obţinem rezultate diferite consumând aceleaşi alimente, pentru că fiecare dintre noi este o fiinţă unică.

Pe baza capacităţii organismului de a absorbi mâncarea, strămoşii noştri au împărţit persoanele în trei tipuri: Suflu (X), Fiere (Y) şi Mucus (Z).

Caracteristicile tipului X-Suflu:
Fizice:

1. Oase mici, zvelt, de înălţime mică sau medie, aspect bolnăvicios, rece, timid.

2. Mâini subţiri, reci şi uscate la atingere.

3. Mişcări rapide, mers uşor şi lin.

Fiziologice:

1. Greutate corporală stabilă, menţinută uşor, fără diete, tulburări digestive frecvente.

2. Somn scurt şi superficial.

Intelectuale:

1. Vesel, energic.

2. Absorbire rapidă a informaţiei, memorie scurtă.

3. Socializează şi comunică uşor.

Preferă mâncărurile grase şi uleioase.

Preferă anotimpurile calde, are o toleranţă scăzută la frig şi o piele uscată în timpul iernii.

Probleme de sănătate specifice: piele uscată, diaree, constipaţie, dureri articulare şi de oase.

Cele mai potrivite tipuri de alimente sunt:

1. Cereale: grâu, orz, porumb, hrişcă, orez.

2. Toate tipurile de produse lactate fermentate, dar cu moderaţie.

3. Zaharuri: miere, zahăr brut.

4. Toate tipurile de uleiuri vegetale obţinute prin presare la rece.

5. Fructe dulci şi pepene.

6. Legume crude: sfeclă, morcovi, sparanghel, cartofi, castraveţi, ceapă.

7. Toate tipurile de nuci.

8. Condimente: usturoi, ceapă, ghimbir, scorţişoară, piper negru, chimen, sare, muştar.

9. Supă de urzică şi supă de usturoi.

10. Peşte, ouă.

Caracteristicile tipului Fiere – Y:
Fizice:

1. Mărime medie, păr roşcat sau gri, calviţie.

2. Palme de mărime medie.

3. Mişcări calme, normale, mers lin.

Fiziologice:

1. Digestie bună dacă are mese regulate, altfel este sensibil.

2. Somn normal, vise frecvente.

Intelectuale:

1. Bine organizat şi meticulos.

2. Niveluri diferite de capacitate mentală.

3. Uşor iritabil.

Preferă mesele reci, în cantităţi moderate.

Are o toleranţă scăzută la căldură în timpul iernii, este uşor obosit vara. Preferă toamna călduroasă şi zilele calde, ploioase.

Probleme de sănătate specifice: inflamaţii, febră, boli ale sistemului digestiv, boli de ficat, arsuri la stomac, agitaţie, nervozitate.

Cele mai potrivite tipuri de alimente sunt:

1. Produse reci, de obicei lichide (apă, sucuri naturale, ceaiuri din plante).

2. Cereale: grâu, ovăz, orz, germeni de grâu, porumb, orez.

3. Produse lactate: unt.

4. Zahăr brut.

5. Uleiuri: de măsline, de floarea soarelui şi de porumb, obţinute prin presare la rece.

6. Fructe: citrice, pepene, struguri şi alte fructe dulci – proaspete sau uscate.

7. Legume: dovleac, castravete, cartofi, varză, fasole, mazăre, păstârnac, pătrunjel.

8. Condimente: coriandru, scorţişoară, piper negru, mărar, usturoi.

9. Supe de legume.

10. Peşte, gălbenuş de ou, fructe de mare.

Caracteristicile tipului Mucus-Z
Fizice:

1. Oase mari, tendinţa de îngrăşare.

2. Mâini mari, reci şi umede.

3. Mişcări încete, mers greoi.

Fiziologice:

1. Procese fiziologice lente.

2. Mâncare în cantităţi moderate, tendinţa de îngrăşare, dificultăţi în a pierde din greutate.

3. Somn calm, cel puţin opt ore pe zi.

Intelectuale:

1. Foarte precaut, fiecare acţiune este gândită atent.

2. Asimilare şi reţinere a informaţiei cu uşurinţă.

3. Calm şi greu de enervat, dar odată supărat insistă să se certe.

Preferă mâncărurile calde şi fără grăsimi, în cantităţi moderate.

Nu suportă vremea ploioasă sau umedă, care îi provoacă depresii.

Probleme de sănătate specifice: obezitate, depresii, piele palidă, răceli frecvente.

Cele mai potrivite tipuri de alimente sunt:

1. Mese calde şi uşoare, ceaiuri din plante, apă.

2. Cereale: orz, porumb, mei, hrişca, ovăz, orez.

3. Produse lactate fermentate şi unt, cu moderaţie.

4. Miere.

5. Uleiuri vegetale de toate tipurile, obţinute prin presare la rece.

6. Fructe: mere, pere, rodii, struguri, gutui, pepeni, fructe dulci în cantităţi moderate.

7. Toate tipurile de condimente naturale, mai puţină sare.

8. Supe de legume.

9. Ouă, peşte.

10. Toate tipurile de nuci.

Această clasificare este doar o generalizare. Pentru majoritatea oamenilor este specifică o combinaţie a două sau chiar a celor trei tipuri de mai sus, din care unul este dominant.

Totuşi, atunci când dorim să ne planificăm meniul zilnic, se pot obţine rezultate foarte bune folosind această clasificare.

Sursa: secretele.com

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md