Adio telefoane mobile, vine noua tehnologie: iată ce le va înlocui și când
Au devenit un element central al realității noastre, servind nu numai pentru comunicare, ci și ca instrument de muncă, divertisment și organizare zilnică. Cu toate acestea, unii experți prevăd că telefoanele mobile ar putea dispărea cu totul în viitorul apropiat. Cum este posibil acest lucru? Ce pot înlocui dispozitivele care au devenit indispensabile pentru miliarde de oameni din întreaga lume într-un timp atât de scurt? La urma urmei, întreaga noastră viață este ascunsă în interiorul acestor dispozitive. Suntem pregătiți pentru această schimbare?
Smartphone-urile fac parte din viața noastră de zi cu zi. În ultimele decenii, au schimbat radical modul în care comunicăm, interacționăm cu lumea, obținem informații, desfășurăm afaceri și ne trăim viața de zi cu zi. Pe scurt, rar în istoria modernă a avut loc o revoluție totală ca aceea care a avut loc odată cu introducerea telefoanelor mobile.
Să recunoaștem, toți suntem dependenți de telefoanele mobile, nu se poate nega. În timp ce pe de o parte această dependență implică diverse efecte negative în ceea ce privește timpul, stimularea creierului, hipnotizarea și forțarea de a trăi în realitate virtuală, pe de altă parte este aproape imposibil să renunți la telefon. Întreaga noastră viață și chiar munca sunt ascunse în interiorul acestor dispozitive.
Evoluția tehnologiei a dus la introducerea telefoanelor din ce în ce mai complexe și bogate în funcții. Cu toate acestea, odată ce ați ajuns în acest punct, este dificil să mergeți mai departe. Acest lucru este evidențiat prin introducerea pe piață a noilor modele de smartphone-uri, care pot include unele caracteristici suplimentare minore, unele îmbunătățiri, dar în esență toate rămân aceleași.
Această critică este exprimată de mulți utilizatori din întreaga lume. Comparați cel mai recent model iPhone sau Samsung cu două sau trei modele anterioare. Ce se schimba? Practic ceva neglijabil. Poate o cameră ceva mai bună, mai mult spațiu de memorie, dar funcțiile principale rămân aceleași. Revoluția care a avut loc în urmă cu aproximativ un deceniu, odată cu introducerea ecranului tactil, a unei aplicații sau a unui nou design, nu mai există.
Se pare că parametrii tehnici au atins maximul și este greu de imaginat schimbări revoluționare ulterioare. Din acest motiv, unii experți se concentrează acum pe viitor cu alte tehnologii care vor înlocui telefoanele mobile de astăzi. De exemplu, potrivit lui Elon Musk, o nouă eră tehnologică va începe în curând.
Potrivit acestuia, următorul pas pentru umanitate va fi să implanteze sub piele un cip care va putea înlocui un instrument fizic și va permite utilizarea tehnologiei datorită funcțiilor creierului. Este greu de crezut și totuși Neurolink este deja o realitate.
Compania de cercetare a lui Elon Musk a reușit să creeze primul cip subcutanat. A fost testat de anul trecut. Primul cip instalat în creier a dat rezultate pozitive, iar după un an primele rezultate concrete sunt deja vizibile, deși nu fără unele rezerve.
Voluntarul căruia i s-a implantat cipul suferă de tetraplegie și acum poate comunica cu un computer folosind gândurile. În acest caz, cipul conceput de Musk este o idee genială care ar putea ușura viața multor oameni care se confruntă cu dificultăți de mobilitate. O intenție nobilă, dar și una care va fi aplicabilă în curând și oamenilor sănătoși. Conform celor declarate recent de Musk, viitorul este deja aproape: oamenii vor începe să-și instaleze cipuri în creier, abandonând astfel definitiv smartphone-urile.
Lituania, lot de echipament militar pentru R. Moldova. Ministrul Nosatîi: Lituania rămâne un exemplu în ce priveşte sistemul de apărare şi contăm pe experienţa partenerilor lituanieni în modernizarea Armatei Naţionale
Cine sunt cei patru concurenți care merg în FINALA emisiunii Vocea României 2024
DECIS // Telefoanele mobile, INTERZISE în timpul lecțiilor