Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare ATENŢIE! Dacă nu faci acest lucru, devine TOXIC
Ficatul este o sursă excelentă de fier, în 100 de grame de ficat găsindu-se 7-12 grame de fier. Ficatul este, de asemenea, o sursă foarte bogată de zinc şi seleniu, minerale cu rol important în stimularea imunităţii. Ficatul de pui conţine şi o cantitate mare de vitamina B12. Aceasta ajută la producerea globulelor roşii şi, în general, previne anemia.
Aşadar, este destul de important ca ficatul de pasăre să nu lipsească din dieta noastră. Pentru o mai bună asimilare a fierului, ar fi bine ca atunci când mâncăm ficăţeii de pui să îi stropim cu puţină zeamă de lămâie. Vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat.
Cum alegem corect ficatul?
Doar 48 de ore. Acesta este termenul de valabilitate al ficatului.
Ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro cu o nuanţă bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisă, galbenă sau o nuanţă foarte închisă nu merită să fie cumpărat, deoarece pasărea a fost bolnavă.
Acest produs poate fi contaminat cu salmonella sau Campylobacter – boli infecţioase care se pot transmite de la pasăre la om şi provoacă slăbiciune, dureri de cap, ridicarea temperaturii până la 38 de grade, diaree.
Nici într-un caz nu cumpăraţi ficat de pui, pe suprafaţa căruia sunt vizibile pete verzi. Se recomandă consumul doar de ficat proaspăt.
Sursa: realitatea.net
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md