Acuzații fără PRECEDENT la adresa lui Ghimpu. Liderul PUN: „Despre COLABORAREA dintre Ghimpu și Dodon se cunoaște foarte bine la București”
Liberalul Mihai Ghimpu ar colabora de mai mult timp cu Igor Dodon, iar despre alianța informală dintre cei doi se știe la București. Declarația a fost făcută de președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, după ce Mihai Ghimpu a declarat ieri-seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că ar fi corect ca la guvernare să vină stânga, pentru că doar așa s-ar realiza mai repede Unirea cu România.
„Ideea lansată de Mihai Ghimpu, conform căreia venirea stângii proruse la putere va apropia reunirea celor două state românești, este o prostie mai mare decât furtul miliardului. Prin această declarație se confirmă alianța informală dintre Mihai Ghimpu și Igor Dodon. Colaborarea dintre cei doi a început încă de la alegerile prezidențiale, când Mihai Ghimpu l-a ajutat pe Dodon să ajungă președinte în defavoarea Maiei Sandu. Mihai Ghimpu a făcut la fel de mult ca Plahotniuc pentru ca Dodon să câștige președinția R. Moldova”, susține Șalaru.
În același context, Șalaru spune că Igor Dodon l-a demis din funcția de ministru al Apărării la solicitarea lui Mihai Ghimpu. „Și chiar retragerea cetățeniei președintelui Traian Băsescu s-a făcut cu largul sprijin al lui Mihai Ghimpu. Inclusiv retragerea lui Dorin Chirtoacă s-a făcut în speranța că omul lui Dodon va câștiga Primăria și din acest motiv Andrei Năstase a fost ținta preferată a lui Valeriu Munteanu și a PL în campania pentru Chișinău”.
Acesta mai spune că Ghimpu l-a susținut pe Năstase doar de fațadă: „Dacă pentru Ghimpu nu este fatală venirea prorușilor la putere, atunci înseamnă ca susținerea pentru Andrei Năstase a fost doar de fațadă? Despre colaborarea dintre Ghimpu și Dodon se cunoaște foarte bine la București și ăsta este și unul dintre motivele pentru care nimeni din România, nici partide, nici instituții, nu vrea să aibă de a face cu Mihai Ghimpu și PL”.
Anatol Șalaru a mai adăugat că venirea PSRM la putere, ca reprezentant al intereselor rusești în R. Moldova, nu va duce la reunirea cu România, ci la federalizarea R. Moldova, confirmarea statutului trupelor rusești în Transnistria și intrarea ei în Uniunea Euroasiatică. „Nu există pentru R. Moldova un pericol mai mare precum ajungerea PSRM la putere”, a conchis sursa citată.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski