Acțiunile necesare pentru asigurarea securității energetice a R. Moldova, discutate de către deputații de la Chișinău cu șeful adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle
Acțiunile necesare pentru asigurarea securității energetice a R. Moldova, precum și oportunitățile de atragere a investițiilor în acest sector au constituit principalele subiecte de discuție ale membrilor Comisiei economie, buget și finanțe și ai Comisiei mediu din Parlamentul de la Chișinău cu directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle.
De asemenea, interlocutorii au abordat subiectul eficienței energetice, al energiei regenerabile și al armonizării legislației naționale din domeniu cu legislația Uniunii Europene.
„În acest an, suntem determinați să avansăm în contextul diversificării surselor de gaze naturale, precum și în procesul de construcție a liniei electrice Vulcănești-Chișinău, acestea fiind două subiecte strategice pentru noi”, a accentuat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.
Vicepreședinta Comisiei mediu, Ina Coșeru, s-a referit la acțiunile autorităților prin care se urmărește sporirea eficienței energetice: „Acesta este un subiect important pentru noi și contăm pe suportul partenerilor de dezvoltare. Acordăm o atenție sporită și eficienței energetice a clădirilor publice. În acest an, am început auditul a nouă spitale și planificăm ca, anul viitor, să lansăm proiectele de eficiență energetică”.
Directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle, și-a exprimat deschiderea pentru a susține Republica Moldova în procesul de asigurare a rezilienței energetice.
Comunitatea Energetică este o organizație internațională fondată în anul 2005. Aceasta reunește țările membre ale UE și state ca Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Georgia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina, cu scopul de a crea o piață integrată a energiei paneuropene.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski