Acordul de Parteneriat STRATEGIC cu Federația Rusă ar putea fi ABROGAT de către autoritățile de la Chișinău: „Rusia reprezintă un PERICOL pentru R. Moldova. Nu poți considera partener strategic pe cineva... ”
Acordul de Parteneriat strategic între R. Moldova și Federația Rusă, semnat de Vladimir Putin și Vladimir Voronin în 2001, ar putea fi abrogat în timpul apropiat de către autoritățile de la Chișinău, pentru că, în conformitate cu Strategia securității naționale a R. Moldova, Federația Rusă și corupția reprezintă cele mai mari pericole pentru statul nostru, a menționat spicherul Igor Grosu luni-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.
Președintele Parlamentului crede că acest acord reprezintă o „literă moartă” pentru R. Moldova, în contextul agresiunii rusești asupra Ucrainei.
„Nu țin minte așa ceva (să fi fost abrogat acordul n.r.). Dar promit să verific. Dacă acest acord mai este și nu a fost abrogat, oricum e literă moartă. Pentru că nu poți considera partener strategic pe cineva care... Hârtia rabdă. Acum suntem concentrați să vedem ce-s cu acordurile pe linia Comunității Statelor Independente. O să văd ce e cu acest acord de parteneriat strategic cu Rusia, dar el nu are niciun efect”, a punctat Grosu ieri, la Pro TV.
Referindu-se la votul prin corespondență, Igor Grosu a dat asigurări că, începând cu anul viitor, acesta va fi aplicat în mai multe state, cu excepția Rusiei.
„Federația Rusă este stat agresor și un stat care nu se încadrează în procesele democratice, nu poți avea încredere. Deci, toate divagațiile ce au ieșit din gura unui reprezentant al ministerului de Externe - deschideți cât mai multe secții în Rusia - este o parodie și o încercare de a profana acest exercițiu. Evident că numai de proces democratic nu poate fi vorba în Federația Rusă”, a adăugat Igor Grosu, cu referire la declarațiile făcute de purtătoarea de cuvânt a MID-ului, Maria Zaharova.
Menționăm că, potrivit unei legi votate recent de către Parlament, votul prin corespondență nu va putea fi realizat în țările în care Republica Moldova nu are stabilite relații diplomatice, în țările aflate în conflicte militare și în țările în care nu se respectă standardele internaționale privind desfășurarea alegerilor libere și corecte.
Oleg Serebrian, despre discuțiile cu „Gazprom”: „Întreruperea livrărilor de gaze în regiunea transnistreană nu ar fi pur și simplu o criză, ci o catastrofă umanitară”
FOTO // Militari ai Batalionului 22 de Menținere a Păcii „Căștile albastre”, pe primul loc la o competiție din Carolina de Nord: Au concurat cu șase echipe din SUA
„Moldovagaz”, controlată de „Gazprom”, solicită MAJORAREA tarifelor la gazele naturale: „Solicitarea vine în condițiile unei creșteri considerabile a prețurilor pe piața internațională”