5 greșeli pe care le faci când gătești ciuperci
Ciupercile sunt o garnitură sănătoasă, gustoasă și ușor de preparat. Totuși, ca să te bucuri de un gust intens și o textură ca la carte, ai grijă să nu faci anumite greșeli atunci când le gătești.
1. Nu le spală
Ciupercile nu trebuie spălate în multă apă, pentru că se comportă ca niște bureți: absorb apa și nu mai sunt la fel de bune. De aceea, e bine doar să le cureți cu un prosop de bucătărie sau cu o perie specială.
2. Nu le găti încet sau la foc mic
Ciupercile au multă apă în compoziție, care se evaporă atunci când le gătești. Dacă dai focul la mic, vor fierbe în apa lor. Dacă dai focul la mediu sau mare, apa se va evapora foarte repede și ciupercile se vor rumeni foarte frumos și vor avea o aromă intensă.
3. Nu le găti fără grăsime
Ciupercile trebuie gătite în unt sau ulei, altfel se vor arde. Stai lânga ele atunci când le gătești și fii cu ochii pe tigaie - dacă este uscată, mai adaugă niște grăsime.
4. Nu folosi capac
Ciupercile se gătesc fără capac, astfel încât apa conținută să se poată evapora.
5. Nu le tăia întotdeauna
Ca să se gătească bine, nu trebuie să le tai întotdeauna. Mai ales dacă e vorba de ciupercile brune sau cele albe.
Sursa: Food Story
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți