ZECE alimente pe care nu ar trebui să le ții niciodată în frigider
Păstrarea corectă a alimentelor în frigider este esențială pentru o alimentație sănătoasă, iar următoarele recomandări oferite de specialiști sunt numai bune de urmat dacă doriți să consumați alimentele doar atunci când sunt proaspete.
Roșiile
Roșiile își pierd toată savoarea în frigider. Aerul rece împiedică procesul de coacere a roșiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui să le dea mai mult gust și savoare. Frigiderul alterează și textura lor. Păstrați roșiile în afara frigiderului, într-un castron sau pe tejghea.
Busuiocul
Busuiocul se ofilește mai repede dacă este ținut în frigider și va absorbi și mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine să fie păstrat afară, într-o cană cu apă proaspătă, asemenea florilor. Dacă vrei să păstrezi busuiocul pentru mai mult timp, specialiștii recomandă fierberea și apoi congelarea lui.
Cartofii
Un cartof păstrat în frigider își va transforma mult mai repede amidonul în zahăr. În loc să pui cartofii în frigider, e mai potrivit să îi ții într-o pungă din hârtie într-un loc răcoros - nu rece. Locul ideal este o cameră pentru plante rădăcinoase, dar și o cămară obișnuită este potrivită, atâta timp cât e destul de întunecată și răcoroasă. Hârtia funcționează mai bine decât plasticul, pentru că lasă cartoful să respire și nu putrezește atât de repede.
Ceapa
Dacă ții ceapa în frigider, va deveni la un moment dat moale și mucegaită din cauza umezelii. Păstrează ceapa într-un loc răcoros și uscat și ai grijă să nu stea aproape de cartofi. Depozitate împreună, amândouă se alterează mai repede.
Avocado
Dacă vrei ca fructele de avocado să se coaca, sigur nu trebuie să le așezi în frigider. Dacă totuși ai cumpărat un avocado deja copt pe care nu vrei să îl folosești imediat, îl poți pune în frigider.
Usturoiul
La un moment dat, usturoiul va începe să germineze în frigider și s-ar putea să mucegăiască și să capete o textură de cauciuc. Ar trebui în schimb să păstrezi usturoiul într-un loc răcoros și uscat.
Pâinea
Ținută în frigider, pâinea se va usca foarte repede. Dacă nu e vorba de pâine deja feliată pe care ai de gând să o folosești în câteva zile, este recomandat să o păstrezi pe masă sau în congelator. Și aici pâinea ar trebui să fie împachetată ca să își rețină umezeala, iar când este scoasă din frigider, ar trebui să fie lăsată să se decongeleze treptat și complet înainte să fie consumată sau prăjită la toaster.
Uleiul de măsline
Acesta ar trebui să fie depozitat într-un loc răcoros și întunecat, unde se va condensa și va avea o consistență mai tare, aproape ca de unt.
Cafeaua
Dacă laşi cafeaua în frigider, îşi va pierde savoarea şi va prinde mirosuri de mâncare. Şi cafeaua ar trebui să stea într-un loc răcoros şi întunecat, unde îşi va păstra savoarea şi prospeţimea. Cafeaua în catităţi mari poate fi totuşi ţinută în congelator.
Mierea
Nu este nevoie ca mierea să fie păstrată în frigider - îşi va menţine practic pentru totdeauna gustul şi calitatea dacă stă într-un recipient etanş. În plus, mierea ţinută în frigider se poate cristaliza.
Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”
„Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”: O expoziție dedicată foametei organizate de sovietici în Basarabia și filmul „Omorâți prin înfometare”, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău
Autoritățile R. Moldova, ajutate de 14 Înalți Consilieri UE în procesul de reforme și de integrare europeană: Jumătate dintre aceștia sunt din România