VIDEO // Un covor din FLORI, care a costat Primăria Chișinău 1,8 milioane de lei, a fost așternut în Scuarul Catedralei. Silvia Radu: „Este ideea mea, e un DAR pentru chișinăueni”
Un covor de flori imens, care măsoară 450 de metri pătrați, a fost așternut noaptea aceasta în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”. Compoziția este formată din 200 000 de mii de panseluțe și a costat bugetul municipal 1,8 milioane de lei.
Primarul interimar Silvia Radu a inaugurat în această dimineață covorul din flori și a recunoscut că dânsa a venit cu ideea acestei compoziții.
„Primăria Chișinău a hotărât să facă un dar pentru chișinăueni - un covor format din 200 de mii de flori. A fost luat ca bază un model de covor vechi basarabean. Odată cu lansarea acestui covor, ne dorim să instituim o nouă tradiție la Chișinău – „Săptămâna Florilor”. Astfel, în fiecare an când se va sărbători Paștele să avem „Săptămâna Florilor”. Oricine va fi primar va trebui să dezvolte orașul, să-l facă mai frumos”, a declarat Silvia Radu în această dimineață.
Primărița a mai adăugat că această compoziție a fost creată de muncitorii de la Spații Vezi și că se va afla în Scuarul Catedralei până marți, 17 aprilie.
„Ulterior, aceste flori vor fi plantate în scuarurile și parcurile din capitală. Ideea cu covorul de flori îmi aparține. Am văzut astfel de festivaluri de flori în Europa și cred că e bine ca și la Chișinău să avem o asemenea tradiție. Oamenii trebuie să vadă florile cumpărate din banii lor, nu așa cum se întâmpla anterior”, a conchis Silvia Radu.
Știați că cel mai vechi spital din R. Moldova împlinește 207 ani de la fondare? În 1817, funcționa într-o clădire cu 5 saloane și 36 de paturi: Astăzi poate spitaliza aproape 800 de pacienți în același timp
NOU // Prețul pentru o poliță de asigurare RCA pentru vehiculele va fi diferit de la un asigurator la altul: Ce se va întâmpla odată cu liberalizarea parțială a sectorului de asigurări
Aproape 200 de procurori și judecători vor primi compensații de la stat pentru transport și închirierea spațiului locativ, dacă lucrează la o distanță de cel puțin 20 de kilometri de localitatea în care își au domiciliul