11:05:55 24.04.2024
Stiri

VIDEO // TRUCUL care te scapă să cumperi un televizor nou. Orice televizor actual poate fi UPGRADAT AŞA

Știri 19.12.2014 09:12 Vizualizări1513 Autor: Ziarul National


Televizoarele moderne ne atrag cu diagonalele mari, rezoluţiile UHD sau procesoarele de imagine avansate, însă acestea sunt încă penalizate de dinamica redusă a fluxurilor video afişate şi de dinamica redusă pe care o pot reda panourile LCD. Dacă filmarea HDR este răspunsul la prima problemă, Disney Research Zurich afirmă că are o tehnologie suficient de bună pentru a o rezolva şi pe cea de-a doua, scrie go4it.ro.

Deşi progresul făcut de senzorii digitali este incontestabil, aceştia au o dinamică net inferioară celei oferite de către ochiul uman şi necesită tehnologii noi pentru a compensa acest handicap. Filmarea HDR, fie că este vorba de cea destinată amatorilor sau cea profesională, foloseşte deja tehnologii precum dubla sau tripla expunere concomitentă. Aceste tehnici permit captura unor cadre cu o dinamică superioară care pot imortaliza detaliile fine indiferent de variaţiile de iluminare sau contrast din scenă. Filmările HDR se împiedică ulterior de dinamica redusă a ecranelor televizoarelor obişnuite, însă Disney Research Zurich a anunţat că a pus la punct o tehnologie îmbunătăţită care permite ocolirea acestei probleme.

În prezent, laboratoarele de procesare video folosesc maparea culorilor pentru a reduce dinamica imaginilor în limitele care pot fi afişate de ecranele obişnuite, însă aceste tehnologii duc la dispariţia unor detalii, prezervând astfel doar dinamica superioară oferită de HDR, şi induc artefacte neplăcute precum pâlpâiri, umbre sau variaţii de culoare. Tehnologia îmbunătăţită de Tone Mapping dezvoltată de către Disney Research Zurich elimină aceste probleme şi permite afişarea conţinutului video HDR la parametri mai buni, aceasta analizând fiecare cadru în parte şi delimitând două straturi care vor fi procesare separat. În timp ce stratul de bază, care conţine şi imaginea HDR, este procesat spaţio-temporal ca şi până acum, statul superior cu detalii este procesat cadru cu cadru şi nu suferă de variaţiile de calitate induse de vechile tehnologii. Prezentată în cadrul SIGGRAPH Asia 2014, tehnologia a arătat că este capabilă să păstreze o cantitate bună de detalii, să elimine zgomotul de imagine şi să răspundă la schimbările rapide de iluminare fără pierderi deranjante de calitate.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md