01:05:43 19.04.2024
Stiri

Femeia din Chișinău care TRATEAZĂ bolnavii cu mâinile și cu ventuzele

Reportaj 20.12.2014 15:05 Vizualizări8804 Autor: Galina Munteanu
Femeia din Chișinău care TRATEAZĂ bolnavii cu mâinile și cu ventuzele


Vindecare // A muncit toată viața regizor, însă vocația o chema să practice terapia manuală

Atunci când a absolvit școala din municipiul Chișinău, mama a vrut să o facă medic, dar ea și-a luat diploma de absolvire și a „fugit” să o depună la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A fost regizoare o bună parte a vieții. S-a dedicat acestei meserii cu pasiune, însă întâmplările din viață au îndemnat-o să practice o altă meserie - cea de a trata oamenii altfel decât spun acum medicii. Vorbim despre Larisa Stanchevici din Chișinău.

Terapie manuală

Suntem în epoca aparaturii medicale avansate, dar unele metode de tratare a bolilor, testate medical, dar nepermise pe moment în medicina clasică, au rămas, totuși, o metodă sigură de terapie, dacă e aplicată la momentul și la locul potrivit. „Toate acestea pot fi aplicate în paralel și cu ceea ce prescrie medicul”, ne spune Larisa Stanchevici.

Femeia susține că întâmplările din viață au determinat-o să practice acest tip de medicină. Ori de câte ori i se întâmpla ceva, o voce din interior îi spunea că „soluția este în mâinile ei”. Și nu a apucat să practice aceasta „cu ochii închiși”. După ce s-a concediat de la compania în care a lucrat o bună parte a vieții, a urmat Facultatea de Psihologie, s-a făcut magistru în psihologie și psihoterapeut, după care a făcut astrologie, a urmat tot felul de cursuri de masaj și instruire la diferite centre medicale atât din R. Moldova, cât și din Federația Rusă, ghidată de profesori renumiți. Pe moment, este membru al Asociației terapeuților viscerali și al Ligii psihoterpeuților din Federația Rusă.

„Ca să practici terapia manuală, trebuie să cunoști foarte bine corpul omului, să-l simți. Uite eu când am înțeles că am început să simt acolo unde pe om îl doare cu adevărat, nu unde îmi arată el, am început să practic acest timp de medicină. Boala nu este acolo unde omul îmi arată că îl doare, pentru că un organ bolnav niciodată nu va da de știre, te doare acel sănătos, care are putere să strige după ajutor”, ne spune Larisa Stanchevici.

Mâinile, singurele ustensile

Mâinile sunt singurele ustensile care o ajută pe doamna Stanchevici să-l scape pe bolnav de durere. „Prin masajul pe care îl fac și puterea pe care o simt în mâini, elimin blocările funcționale musculare. Prin simplul contact cu corpul pacientului, simt rezistența organismului și aflu ce se blochează, cum are loc dereglarea funcției organelor și sistemelor. Apoi, prin terapia manuală restabilesc dereglările existente și efectuez corecția necesară. Procedurile de terapie manuală se aseamănă cu masajul, dar totuși diferă prin faptul că părțile sunt localizate, precum și forța acțiunii este strict dozată. Metodele de terapie manuală influenţează în mod eficient nu doar asupra aparatului locomotor, dar, de asemenea, asupra funcţiei organelor interne şi sistemelor, precum şi altor ţesuturi ale craniului”, ne explică Larisa Stanchevici din punct de vedere medical cum decurge tratamentul.

„Dacă doare, e bine. Corpul se vindeca”

Junghiuri, tuse, bronșită, dureri reumatismale, disfuncționalități gastrointestinale, nevralgii sau chiar o simplă răceală etc. Toate aceste maladii pot fi tratate nu doar prin a înghiți medicamente, ne dă asigurări femeia. „Bonus la terapia manuală sunt și ventuzele cu vacuum. Principiul terapiei cu ventuze e simplu: boala este adusă din profunzime la suprafață, de unde poate fi mai ușor eliminată de organism. Datorită eliberării toxinelor, și pielea devine mai sănătoasă, dacă terapia este făcută regulat. Dacă doare de la început, e bine. Corpul se vindecă”, susține Larisa Stanchevici.

„Oricum, nu vă gândiți că e suficient să puneți câteva ventuze la întâmplare. Nu, nici pe departe. Fiecare dintre ele își are locul ei, iar procedura trebuie respectată cu strictețe. Astfel, tratamentul nu are efect. În al doilea rând, pentru a se trata, și bolnavul are nevoie uneori să-și schimbe modul de viață. În caz contrar, va pleca acasă mai bolnav decât a venit. Totul e bine numai dacă se însănătoșește, dar eu asta simt la om. Psihologia m-a ajutat să-l înțeleg pe bolnav din prima și, dacă observ că acesta nu este dispus să renunțe la unele lucruri, inclusiv nocive pentru sănătatea lui, cum ar fi fumatul sau băutura, atunci nici nu mă apuc de tratament. Împlinirea mea este atunci când văd că bolnavul se simte mai bine și sunt rezultate, iar toate astea se ating numai împreună”, conchide Larisa Stanchevici.

Artimiza Cotea, medic terapeut, Policlinica nr. 7, municipiul Chișinău: „Terapia manuală – adjuvant”

Părerea mea e că acest tratament poate fi făcut în completare la ce prescrie medicul și nu pentru toate tipurile de boli. Spre exemplu, o infecție nu o poți scoate doar cu terapie manuală. Aici se impune un tratament medicamentos, iar ca adjuvant – terapia manuală și ventuzele. Cât privește ultimele, deși medicina actuală le-a eliminat din tratament, ele sunt efective și practica de ani de zile ne-a demonstrat acest lucru. Contează doar cum trebuie să fie puse ca să fie efect. Nu văd un pericol în a face terapie manuală, dacă e făcută, bineînțeles, de un specialist școlit și care simte corpul omului.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md