SUSPENDAREA din funcție a președintelui Dodon e pe AGENDA lui Plahotniuc. Când se va întâmpla acest lucru
Președintele R. Moldova, Igor Dodon, ar putea fi suspendat din funcție, dacă va face greșeli suficient de grave și va supune unui pericol iminent stabilitatea politică a R. Moldova. O promisiune în acest sens a fost făcută de liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc.
Totuși, Plahotniuc este prudent în ceea ce privește suspendarea din funcție a lui Dodon.
„Dar știți cum e cu încercările astea de suspendare, uneori poți să-i faci mai mult bine celui pe care încerci să-l suspenzi, decât rău. Trebuie cântărită bine o astfel de decizie, trebuie probe convingătoare pentru cetățeni și apoi e nevoie de o unitate politică pe dreapta, dacă se intră într-un astfel de referendum. Altfel e foarte complicat și riști doar să-i întărești poziția. În politică e important să știi să identifici momentele oportune pentru o acțiune sau alta”, a declarat Vlad Plahotniuc pentru site-ul stiripesurse.ro.
În același context, liderul PD respinge acuzațiile precum că până acum ar fi colaborat foarte strâns cu Igor Dodon.
„Președintele Dodon și-ar dori mult acum un război cu guvernarea, unul cât mai puternic, care să ducă la destabilizare și la căderea Guvernului. De aceea a și lansat diferite provocări, de aceea îi provoacă și pe liderii UE să întoarcă spatele Moldovei. El are încă un scor înalt în sondaje și are nevoie de scandaluri și dificultăți politice pentru a-l menține, fie să i se dea motiv să meargă în fața poporului să se victimizeze și să mai ia niște procente, fie să reușească să blocheze economic Moldova și să genereze o criză politico-socială.
Toate referendumurile pe care le-a propus sunt provocări la adresa guvernării, ne încearcă, dar noi am decis să nu ne lăsăm atrași în agenda pe care o promovează el, să ne vedem de treabă, să guvernăm, să facem reforme, să păstrăm echilibrul în societate. Republica Moldova este stat parlamentar și deciziile strategice se iau în Parlament și la Guvern, în pofida pretențiilor Președinției în acest sens”, a subliniat sursa citată.
Totodată, Plahotniuc a subliniat că România nu trebuie să bage în seamă declarațiile „războinice” făcute de Igor Dodon.
„Chiar dacă sunt provocatoare, nu trebuie atras atenție la ele. Autoritățile române au un partener de dialog deschis și constructiv în Guvernul și Parlamentul de la Chișinău, instituțiile care în fond decid politica statului și o implementează, iar la nivelul acestor instituții eforturile pe care România le face pentru R. Moldova sunt foarte apreciate și respectate. Pentru noi, România constituie un model de urmat pe calea integrării europene, e și un partener strategic de încredere, consider că noi suntem sortiți unei strânse prietenii, inclusiv politice, indiferent de voința ostilă a unora sau altora”, a conchis democratul.
Ambasadorii UE au agreat aderarea completă a României la Schengen şi cu frontierele terestre, începând cu 1 ianuarie 2025
DECLARAȚIE // Moscova ar intenționa „să provoace o criză în R. Moldova”, folosind din nou gazele ca armă: „Se țintește în rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare - ultima șansă a Kremlinului de a stopa cursul european al R. Moldova”
Centrul de instruire în domeniul medicinei de urgență, calamităților și situațiilor de criză va avea sediu nou: Investiții de aproape 29 de milioane de lei făcute de Ministerul Sănătății și partenerii externi