SONDAJ // O companie ACUZATĂ de FALSIFICAREA datelor își dă cu părerea la Chișinău
Compania CCSB din România care a făcut publice, astăzi, datele unui sondaj comandat de controversatul om de afaceri cu legături obscure la Moscova, Renato Usatîi, a fost implicată în mai multe scandaluri peste Prut.
Revista22.ro titra, în iunie 2013, cu referire la această companie: „Dan Voiculescu, acuzat de falsificarea rezultatelor la sondaje CCSB”. În articol scrie că „Mihai Motoc, fost consilier al lui Dan Voiculescu și unul dintre acționarii institutului de cercetare CCSB, a acuzat că fostul patron al trustului Intact îi cerea să modifice rezultatele sondajelor realizate de instituție”.
În această companie, Motoc deținea 18% din acțiunile CCSB, alături de Camelia Voiculescu, fiica fostului patron, care deține 67%, și de Mirel Palada (actual purtător de cuvânt al premierului român – n.r.), care are 15%. „Mihai Motoc a fost directorul general al institutului până în ianuarie 2012, acuzându-l pe Dan Voiculescu că a încercat în mai multe rânduri să-l convingă să măsluiască datele unor sondaje, începând din 2007”, mai scrie sursa citată.
„A făcut presiuni, Dan Voiculescu îmi dădea personal telefon (...). Îmi cerea să modific datele din sondaje. Modificarea solicitată era destul de semnificativă”, a spus Motoc într-o secvență video publicată de evz.ro.
Și hotnews.ro a scris, cu referire la acest subiect, că Motoc a declarat că nu a cedat niciodată presiunilor patronului, lucru care s-a încheiat cu demisia sa din funcția de director general al CCSB.
În datele oficiale ale autorităților din România se arată că această companie are, printre activitățile solicitate, și cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase, pepenilor, comerț cu ridicata al aparatelor de radio și televizoarelor, comerț cu ridicata al ceasurilor și bijuteriilor.
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
VIDEO // Marcel Ciolacu anunță construcția unei linii de cale ferată cu ecartament european între Iași și Chișinău: Ar fi începutul modernizării infrastructurii feroviare din R. Moldova
Rezultatele studiului de fezabilitate pentru construcția celei de-a treia linii electrice între R. Moldova și România, Strășeni – Gutinaș, vor fi gata la începutul anului 2025