01:52:57 20.04.2024
Stiri

Sănătate şi ESTETICĂ în farfurie

Reportaj 24.11.2014 12:10 Vizualizări1763 Autor: Ziarul National
Sănătate şi ESTETICĂ în farfurie sursa: ziarulring.ro


Cristian Tudor, cultivator de microplante, ne explică de ce aceste ierburi, folosite ca decor pe farfuriile restaurantelor de lux, sunt foarte sănătoase.

Potrivit ziarulring.ro, ultimele studii, efectuate în câteva universități din SUA, au relevat că plantele aflate în acest stadiu de creștere pot fi și de până la 40 de ori mai concentrate în nutrienți, vitamine și minerale benefice. Spre deosebire de germeni, microplantele își acumulează nutrienții din trei surse: din substratul organic pe bază de turbă, din lumina solară fotosintetizată și din rezerva din semințe.

Microgreens pot fi utilizate pentru a da culoare în farfurii. De asemenea, pot fi folosite ca topping sau supliment nutrițional în aproape orice preparat, salate, smoothi-uri, sandviciuri, omlete, pizza, pește, paste etc.

„Cele mai multe informații nutriționale pe care le avem sunt legate de germenii de floarea-soarelui, care sunt semințe germinate în apă. Prin urmare, putem presupune că microplantele noastre, care sunt cultivate în substrat bogat în nutrienți, sunt mai hrănitoare decât germenii”, ne spune Cristian. „Două dintre cele mai de încredere surse sunt cărțile «Weatgrass, Sprouts, Microgreens and the Living Food Diet» și «How can I Grow Sprouts as Living Food», scrise de Isabel Shipard. Ultima spune că floarea-soarelui este compusă din 24-30% proteine, cu opt aminoacizi esențiali. Este considerată o hrană completă, conținând mai multe vitamine și minerale, în anumite cantități. Planta este bogată în fosfor și calciu, excepționale pentru oase și dinți. Totodată, putem găsi și cantități destul de mari de fier, necesar în sănătatea globulelor roșii, sau vitamina D, foarte rar întâlnită în plante. De asemenea, conține în diferite cantități, vitamina A, complexul B, C, E, colina, inozitolul, minerale precum iodul, cobaltul, cuprul, magneziul, manganul, potasiul, siliciul, sodiul, zincul, acidul folic, PABA”, explică specialistul.

„Microierburile variază în mărime, de la 5 la 10 cm, sunt mai dezvoltate decât germenii și mai mici decât plantele «petit» și «baby». O formă de plante tinere comestibile, produse din legume, plante aromatice și alte specii, recoltate între 7 și 25 de zile”, spune Cristian Tudor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md