12:38:39 23.04.2024
Stiri

CAMPANIE: Să ne salvăm viitorul!

Știri 29.11.2015 13:13 Vizualizări1131 Autor: Ziarul National
CAMPANIE: Să ne salvăm viitorul! huffingtonpost.com


„Spune DA pentru sănătatea ta!”, campanie finanțată de Compania Națională de Asigurări în Medicină

Potrivit datelor statistice, în țara noastră în fiecare an circa 1 000 de persoane încep să consume droguri și alte substanțe stupefiante. În fiecare an mor 120-140 de tineri din această cauză. Marea majoritate a narcomanilor au încercat pentru prima dată substanțele narcotice la vârsta școlară. Este în pericol viitorul societății.

Chiar de la prima probare a drogului, tânărul pășește pe calea morții. De la începerea consumului de droguri, narcomanul mai trăiește, în medie, șapte-zece ani, iar speranța de viață a narcomanului este de 21 de ani.

Care sunt cauzele ce-i fac pe tineri să încerce drogurile?

În primul rând, e de menționat tendința de experimentare, curiozitatea. De multe ori cauza e conflictul în familie, faptul că tânărul n-a fost înțeles, n-a găsit compasiune la cei apropiați, la prieteni.

Părinții trebuie să cunoască noii prieteni, mediul ce-l înconjoară pe tânăr, problemele ce-l frământă, căci de multe ori probarea drogului e o dorință de refugiu. Și, desigur, disponibilitatea drogurilor. La discoteci, în instituțiile de învățământ, chiar și în școli toți trebuie să fim foarte atenți pentru a nu permite comercializarea drogurilor, pentru a proteja tânăra generație.

Drogurile afectează creierul, psihicul, inima, toate organele, fiind cauza îmbolnăvirii de cancer pulmonar, ciroză și necroză a ficatului, paranoia, astm, pneumonie, infarct de miocard, impotență, sterilitate, precum și a multor altor boli grave care, în fine, duc la moarte.

Narcomania se tratează la etapa incipientă

Dacă ați observat că copilul dumneavoastră, prietenul, cineva din apropiați consumă droguri, nu ezitați! La etapa incipientă, narcomania se tratează. Cu susținerea familiei, a apropiaților.

Dispensarul Republican de Narcologie dispune de specialiști, metode contemporane de tratament antidrog, reabilitare și recuperare psihosocială. Tratamentul este anonim. Rezultatele sunt optimiste. Anual, circa 400 de persoane sunt tratate în staționar, aceeași cifră o putem spune și despre cei ce se tratează în mod ambulator, un al treilea grup sunt cei ce primesc tratament de susținere.

Combaterea narcomaniei este datoria întregii societăți. E datoria fiecăruia dintre noi să conștientizăm pericolul acestei ciume a secolului 21 și să salvăm sănătatea și viitorul generațiilor viitoare.

„Spune DA pentru sănătatea ta!” – campanie finanțată de Compania Națională de Asigurări în Medicină


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md