20:46:26 19.04.2024
Stiri

Reţetă // Batoane CRUDE din cocos şi ciocolată

Știri 01.06.2014 11:29 Vizualizări4763 Autor: Tatiana Scutaru


Reţetă // Batoane CRUDE din cocos şi ciocolată Sursa: aromedepoveste.wordpress.com

Tradiţionalele batoane din comerţ compuse din cocos şi învelite în ciocolată pot fi mâncate în varianta lights, care este mult mai sănătoasă şi mai blândă cu stomagul nostru. Arată exact ca cele standard, însă sunt mult mai bune şi mai sănătoase, pentru că toate ingredientele sunt CRUDE, adică nu e nimic gătit la foc. Să vedem de ce avem nevoie:

Bounty raw vegan

Pentru 30 de batoane avem nevoie de:

UMPLUTURA:

  • 130 gr de nuci caju hidratat peste noapte
  • 250 gr fulgi de nucă de cocos
  • 80-90 gr ulei de cocos topit la bain-marie
  • 50 gr cremă/smântână de cocos bio, topit la bain-marie
  • îndulcitor natural după gust (de preferat miere de salcâm)
  • 2-3 linguri lapte cocos sau simplu apă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 70 gr ulei de cocos topit la bain-marie
  • 250 gr unt de cacao topit la bain-marie
  • 45 gr cacao
  • 4 linguri sirop de agave sau miere
  • puţină sare

    Cum se face:

    Nucile caju se pasează în blender până când se obţine o pastă fină. Se adaugă 3 linguri de apă pentru a obţine o compoziţie fină şi cremoasă. Se adaugă fulgii de cocos şi se amestecă. Urmează uleiul de cocos topit la o temperatură care nu depăşeşte 40 de grade, ca să fie crud uleiul. După asta amestecăm din nou. Adăugăm smântâna de cocos, mierea şi omogenizăm totul. Compoziţia se pune în congelator pentru 30 de minute, timp în care uleiurile se solidifică bine.

    Facem glazura de ciocolată: topim uleiul, adaugăm untul de cacao topit şi pudra de cacao. Amestecăm bine, adăugăm mierea şi puţină sare. Compoziţia se bagă la frigider pentru 20 de minute pentru a se îngroşa. Trebuie să fie ca mierea la fluiditate.

    Acum modelăm batoanele. Luăm din compoziţia de cocos şi facem batoane de 5-6 cm lungime şi late de 3 cm. Le introducem apoi la frigider pentru 30 de minute. Le luăm şi le rostogolim prin ciocolată, cu ajutorul a două furculiţe. După asta, le mai lăsam puţin la rece şi atât. Poftă bună!

    Bounty raw vegan

    Bounty raw vegan

    Sursa: aromedepoveste.wordpress.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md