Postul BTV din Bălți a acționat în JUDECATĂ Î.S „Moldtelecom”: „Operatorul nu are un motiv formal de a ne refuza distribuirea”
Conducerea postului de televiziune BTV din Bălți a atacat în judecată Î.S. „Moldtelecom”, deoarece operatorul refuză, deja de trei ani, să includă postul TV în rețeaua de distribuție. Prima ședință de judecată în dosarul „Televiziunea din Bălți împotriva Moldtelecom” va avea loc pe 4 aprilie.
Potrivit directorul BTV, Rodica Deleu, administrația postului a adresat cinci solicitări operatorului de cablu, dar niciodată nu a primit niciun răspuns. „Considerăm că această tăcere nu este una întâmplătoare, așa cum „Moldtelecom” nu are un motiv formal de a ne refuza distribuirea. De aceea, întreprinderea de stat a decis pur și simplu să tacă mâlc”, susține Deleu.
Acesta a mai adăugat că postul BTV este preluat de aproape toți operatorii prin cablu din Bălți, Chișinău și numai reprezentanții „Moldtelecom” refuză să colaboreze cu cel mai important post de televiziune regional din R. Moldova, care distribuie conținut sută la sută propriu.
Delei a mai pomenit de faptul că în toamna trecută Consiliul Coordonator al Audiovizualului a refuzat să prelungească licența de emisie a postului, în legătură cu trecerea planificată la televiziunea digitală. Ulterior, trecerea la televiziunea digitală a fost amânată până în 2020, iar BTV așa și nu a mai primit licența de emisie.
„În situația în care statul ne ia licența de emisie și nu ne include în rețeaua de cablu a Î. S. „Moldtelecom”, nouă nu ne rămâne altceva decât să presupunem ceea ce este mai rău. În țara în care autoritățile vorbesc despre aderarea la valorile europene, are loc o răzbunare cu un post de televiziune necontrolat de partidul de guvernare. Despre toate acestea vom informa misiunile diplomatice și oficiile organizațiilor internaționale acreditate în R. Moldova”, a conchis Rodica Deleu.
NOU // RCA: Certificatul privind pagubele înregistrate, eliberat instant în format digital, oriunde în lume
R. Moldova reia consultările cu China după o pauză de 12 ani: Chișinăul și Beijingul își doresc „apropiere” politică, diplomatică, economică, dar și sprijin reciproc în cadrul organizațiilor internaționale
USAID își menține angajamentul de a susține modernizarea R. Moldova: Proiecte în domeniul securității energetice, consolidării rezilienței instituționale și economice