Ouăle care au gălbenușul portocaliu sunt cele mai sănătoase? Explicaţia care dă peste cap tot ce ştiai până acum
Se spune că ouăle care au gălbenușul portocaliu sunt cele mai sănătoase și conțin cei mai mulți nutrienți. Așa o fi? Și, dacă e așa, ce anume determină culoarea gălbenușului unui ou sănătos?
Așa cum probabil ai intuit, oul din stânga, cel cu gălbenușul portocaliu-închis este cel mai sănătos și provine de la găini hrănite și crescute corespunzător.
Ba mai mult, la găinile sănătoase, până și găoacea oului este mai tare și mai greu de spart, scrie „Libertatea”.
Culoarea gălbenușului este detemrinată de dieta găinii și îți oferă informații și despre ce fel de nutrienți conține acesta. Astfel, un gălbenuș portocaliu-închis îți spune că acesta conține xantofilă, acizi grași omega-3 și proteine.
Mai mult, e bine ca o găină să nu fie crescută doar cu grăunțe și diverse amestecuri, deoarece găinile nu sunt ierbivore, ci omnivore și e necesar ca ele să consume și carne (viermi, gândaci, râme ș.a.).
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională
VIDEO // O femeie de la Cahul, reținută după ce a comandat asasinarea fostului soț: A cumpărat substanța cu care urma să fie otrăvit bărbatul și i-a promis 20 000 de euro unui killer, care s-a dovedit a fi un agent sub acoperire