MILIARDUL FURAT, pus de Guvern pe seama cetățenilor R. Moldova. Fost premier: „Ticălos, o LAȘITATE”
Guvernul R. Moldova s-a întrunit astăzi într-o ședință specială, în cadrul căreia și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pentru şapte legi care se referă la activitatea Băncii Naționale a Moldovei și la bugetul de stat, inclusiv pentru cea care vizează miliardul delapidat din sistemul bancar pe care trebuie să-l întoarcă cetățenii.
Potrivit documentului adoptat de Guvern, Ministerul Finanțelor se obligă să emită și să transmită Băncii Naționale obligațiuni de stat în sumă de 13,5 miliarde de lei, pe un termen de 25 de ani, la o rată a dobânzii de 25%.
„Toate aceste legi au fost adoptate în formula validată de FMI, s-a lucrat împreună cu ei, inclusiv până astăzi dimineaţă, iar modalitatea de aprobare a acestor legi prin asumarea răspunderii a fost coordonată atât cu cei de la Fondul Monetar Internaţional, cât şi cu majoritatea parlamentară. Suntem în situaţia să mergem pe angajarea răspunderii doar din motivul că n-avem prea mult timp la dispoziţie, or dacă mergem pe formula clasică, ar însemna să pierdem încă câteva săptămâni”, a declarat Pavel Filip în cadrul ședinței, menţionând că R. Moldova nu îşi poate permite acest lucru dacă vrea şi deblocarea finanţării UE.
„Vreau să le mulțumesc şi colegilor din coaliţie pentru că au ales să sprijine dorinţa Guvernului de a face paşi decisivi spre semnarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional”, a mai spus Filip.
Fostul premier Ion Sturza susține că deciziile de astăzi ale Guvernului sunt „ticăloase și dezgustătoare”.
„Asumarea răspunderii de către Guvernul Filip pentru trecerea la datorie de stat pe 25 de ani a „miliardului” furat este o lașitate! Nu este legal și constituțional! O așa decizie poate să ia doar Parlamentul. Domnului Filip repetă greșeala lui Leancă și va intra în istorie ca cel care a înrobit moldovenii pe zeci de ani. Să iasă „aliansul” - Candu, Ghimpu & Co și să recunoască: am furat și voi, proștilor, veți plăti. Aș respecta decizia lor. Dar ce are Guvernul, născut prin fraudă, în miez de noapte, cu legitimitate zero, cu așa ceva?! Și nu speculați cu FMI! A fost o decizie a guvernării moldovenilor de a pune consecințele furtului pe oameni și a ascunde impactul dezastruos al hoției instituționalizate! În aceste condiții, Parlamentul, laș și ticălos, trebuie să plece benevol. Nu mai e bun de nimic! La gunoi!”, a declarat Ion Sturza.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor