Instructorii certificați în programul „Sport pentru Dezvoltare” încep activitatea în 10 raioane din țară


Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv a găzduit astăzi ceremonia oficială de certificare a primilor zece instructori pregătiți în cadrul programului „Sport pentru Dezvoltare”. Evenimentul, organizat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova împreună cu GIZ, a inclus un antrenament demonstrativ al noii metodologii.
Ministrul Dan Perciun a fost prezent la eveniment și a subliniat importanța sportului pentru dezvoltarea tinerilor, declarând: „Sportul este mai mult decât mișcare – este un exercițiu despre cooperare, leadership, capacitatea de a comunica și de a planifica. Toate acestea sunt abilități esențiale pentru dezvoltarea tinerilor și integrarea lor în societate și pe piața muncii.”
Programul „Sport pentru Dezvoltare” are ca scop utilizarea activităților sportive nu doar pentru antrenament fizic, ci și pentru dezvoltarea competențelor esențiale ale tinerilor. Cei zece instructori care au primit certificarea astăzi vor organiza sesiuni de educație non-formală bazate pe sport în cadrul Centrelor de Tineret și al Federației de Fotbal din Republica Moldova.
Cu această ocazie, Verena Zell, Șefa Departamentului de Cooperare pentru Dezvoltare din cadrul Ambasadei Germaniei la Chișinău, a reafirmat sprijinul Guvernului Germaniei pentru inițiativă: „Sportul are un impact semnificativ în viața tinerilor, oferindu-le nu doar o activitate recreativă, ci și competențe transferabile în viața profesională. Ne bucurăm să susținem această inițiativă care contribuie la crearea unor oportunități mai bune pentru tinerii din Moldova.”
Programul „Sport pentru Dezvoltare - Moldova în Mișcare” este finanțat de Guvernul Germaniei și implementat de GIZ Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării. Metodologia urmează să fie extinsă la nivel național, prin pregătirea unui număr mai mare de specialiști.
Pe lângă acestea, proiectul va include organizarea a șase activități sportive regionale bazate pe această metodologie, întărind astfel rolul sportului ca un element-cheie în dezvoltarea tinerilor și coeziunea socială.



































































