20:53:16 31.05.2016
Stiri

Poliția CALMEAZĂ spiritele: Fata de la Soroca și băiatul de la ASEM au fost găsiți!

Social 20.01.2016 12:48 Vizualizări2790 Autor: Ziarul National
Poliția CALMEAZĂ spiritele: Fata de la Soroca și băiatul de la ASEM au fost găsiți!
Poză simbol

Inspectoratul Național de Investigații susține că nu există motive de îngrijorare referitoare la bănuielile potrivit cărora mai mulți cetățeni ai R. Moldova ar fi fost răpiți în scopul traficării acestora.

„Nu s-a demonstrat în niciun caz că ar fi vorba de trafic de ființe umane. În majoritatea cazurilor privind persoanele dispărute e vorba de conflicte familiale, dar mai sunt și cazuri de persoane bolnave psihic care pleacă de acasă”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Diana Sochircă, ofițer de presă la Inspectoratul Național de Investigații (INI).

Potrivit Dianei Sochircă, de la începutul acestui an, au fost depuse 25 de cereri privind dispariția unor persoane și toate au fost găsite, în afară de studenta de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Aceeași sursă afirmă că și în cazul dispariției studentului de la Academia de Studii Economice e vorba de un conflict familial. „Băiatul este, dar are un conflict cu mama și nu-i răspunde la telefon. A fost zilele trecute la examene și mâine mai are unul. Polițiștii au verificat”, ne-a spus Diana Sochircă.

Diana Sochircă susține că și fetița de la Soroca a fost găsită. „Ea fuge în fiecare lună de acasă. E vorba de o fetiță adoptată. Nu știu cine o aduce la Chișinău. Dar a fost găsită și de data aceasta”, susține ofițerul de presă de la INI.

Pe de altă parte, Ludmila Sochircă de la Inspectoratul de Poliție Soroca ne-a spus că fata iar a dispărut: „Căutările nu au deocamdată niciun rezultat. Chiar ieri inspectorul de sector din localitate și cel care se ocupă de dispariții s-au întâlnit și au verificat informația. E adevărat că fetița a fugit de mai multe ori de-acasă”.

Potrivit datelor INI, în anul trecut au fost depuse 31 de cereri privind dispariția persoanelor, 17 dintre care au fost găsite, inclusiv una decedată. Celelalte persoane mai sunt căutate. Vârsta celor dispăruți variază între 10 și 60 de ani.

Stiri relevante
Daniel 20.01.2016 13:39

niciodată nu am înțeles ce a vrut să spună acest Sturza, mereu toți sunt negativi și incopetenți, el a demonstrat în 99 că este și el un corupt, și ineficient în fața problemelor cu care se confruntă RM, de aceea permanent am căutat persoane mai capabile, și mulți din ei sunt acuma la funcții de conducere, și chiar demonstrează progrese..

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
30.05.2016 13:35 Petru Bogatu De ce Vlad Filat este judecat degeaba

30.05.2016 12:31 Victor Ciobanu Cum casta își apără dreptul la perver...

30.05.2016 11:45 Vasile Gârneț De unde luăm o altă clasă politică?

30.05.2016 10:52 Nicolae Negru De ce nu-i iubim pe „vrăjmașii” homos...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 22.29 1 USD 20.01 1 RON 4.95 1 RUB 0.30 1 UAH 0.79
Meteo în Moldova
Coperta ziarului
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că are cele mai mari șanse să fie ales președintele R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md