FRAUDE la „Apă Canal Chișinău”? Ce a mai descoperit noul director general al întreprinderii: Toată primăria făcut HAZ
Noul director de la „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, instalată în funcție acum două luni, continuă să descopere acțiuni reprobabile ale fostei conduceri a întreprinderii.
Veronica Herța a declarat, astăzi, la ședința Primăriei capitalei, că a dispus o inventariere la baza de producție a „Apă-Canal Chișinău” și a descoperit că fosta administrație a cumpărat, în ultimii ani, 17,8 tone de vopsea de toate culorile. O parte din vopsea a fost cumpărată având deja termenele de valabilitate expirate de jumătate de an.
Această cantitate de vopsea ar fi suficientă pentru vopsirea „bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt și a bulevardului C. Negruzzi de două ori”, a calculat Herța, adâugând că urmează să clarifice cu ce scop a fost cheltuit un milion de lei pentru achiziționarea acesteia de la doi agenți economici.
Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a spus, la aceeași ședință, că tot orașul, „de la un capăt la altul”, poate fi vopsit cu asemenea cantitate și s-a întrebat pentru ce avea nevoie această întreprindere de vopsea.
CITIȚI și SCHEMĂ // Chișinăuenii plătesc tarife, dar o întreprindere municipală face procurări de la fiica directorului la prețuri EXAGERATE
Veronica Herța a mai adăugat că a expediat materialele la Centrul Național Anticorupție pentru a verifica legalitatea achizițiilor de vopsea efectuate pe parcursul anilor 2014 - 2015.
Tot Herța a descoperit faptul că unele fântâni arteziene din municipiul Chișinău sunt exploatate de câțiva agenți economici care vând apa unor consumatori „la preț cel puțin dublu”.
„Apa subterană este un bun al tuturor, nu al agenților economici care l-au furat și îl comercializează”, a zis Herța, arătându-se îngrijorată de calitatea apei care ajunge la consumatori.
Șefa „Apă-Canal Chișinău” a dat exemplul unui agent economic care ar fi obținut venituri de un milion de lei din comercializarea apei, dar a plătit taxe în buget de doar 8 700 de lei.
„Vom întreprinde toate acțiunile pentru a scoate din ilegalitate aceste fântâni”, a spus Veronica Herța.
În mun. Chișinău există în total 283 de fântâni arteziene.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei