Fostul ALIAT al lui Dodon DEZVĂLUIE adevărata față a socialistului: „Ne putem aștepta la o BAIE DE SÂNGE”
„Putem presupune că lui Igor Dodon i se atribuie alte roluri decât buna guvernare în propria ţară. Se mizează pe destabilizarea situaţiei prin intermediul grupurilor pe care le are Dodon la Chişinău, dar şi la Bălţi, şi la sudul republicii. Acestora, posibil, li se vor alătura agenţii recrutaţi dintre gastrabeiterii moldoveni care, de fapt, au fost forţaţi să revină acasă pentru a-l susţine pe Dodon, precum şi agenţi ai serviciilor secrete străine. În aceste condiţii, „maidanul de la Chişinău” este ca şi asigurat cu toate consecinţele posibile pe care le-am văzut deja în ţara vecină. În contextul dat, acţiunile potenţial prognozate ale domnului Dodon, care pot fi efectuate imediat după alegerile din 30 noiembrie şi îndreptate spre destabilizarea situaţiei din ţară, pot duce, în final, şi la o baie de sânge în Moldova”, a declarat pentru IPN politicianul Valentin Crîlov, fostul președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.
Potrivit lui Crîlov, liderul PSRM reprezintă un pericol pentru interesele vitale ale R. Moldova. „În ceea ce priveşte conflictul de interese, este adevărat, noi avem un conflict cu Igor Dodon care a uzurpat partidul nostru, Partidul Socialiştilor, pe care l-am fondat mulţi ani în urmă. Îl învinuim că a pus „Partidul Socialiştilor”, accentuez, „din R. Moldova”, nu în relaţii de parteneriat, ci în serviciul altei ţări, transformându-se într-un instrument politic al acesteia, şi atentează la stabilitatea, pacea şi însăşi existenţă R. Moldova şi o face în baza resurselor financiare extraordinar de mari, provenienţa cărora naşte îndoieli rezonabile. De aceea el reprezintă o ameninţare reală şi mare pentru R. Moldova”, a menționat politicianul.
Acesta, care e etnic rus, dar care declară că țara sa natală este R. Moldova, e oripilat de faptul că Igor Dodon vrea să atragă țara în jocuri periculoase, chiar dacă e de etnie moldovean. „Avem convingerea că lui Igor Dodon îi este rezervat în loc central în mai multe scenarii posibile legate de campania electorală actuală, de rezultatele alegerilor, dar şi de conjunctura regională, în special de conflictul armat din sud-estul Ucrainei. Conform unuia dintre scenarii, în cazul posibilei confruntări directe dintre Rusia şi NATO sau cu scopul prevenirii acesteia, Rusia poate examina şi varianta de a lovi Ucraina din spate, de pe teritoriul R. Moldova, teritoriul regiunii transnistrene fiind nesuficient pentru aceasta, pe motiv că, acum, forţele militare amplasate acolo, sunt foarte limitate şi prinse ca în cleşte de către Chişinău şi Kiev. Pentru o operaţiune militară de asemenea proporţii, Rusia poate avea nevoie de întreg teritoriul R. Moldova pentru a-l folosi în scopuri de atac şi ca teritoriu din spatele inamicului, cu voia sau fără voia autorităţilor moldoveneşti”, a precizat Valentin Crîlov.
Fostul deputat a mai adăugat că pe oamenii din Moldova îi pasc pericole mari, inclusiv pentru că politicianul Dodon a demonstrat deja societăţii că el, în realitate, este un distrugător politic, că nu poate activa la nivel statal în mod echilibrat, bazându-se pe interesele naţionale ale Moldovei şi pornind de la realităţile care s-au creat în ţară. „Din Parlament sau din afara lui, Dodon va continua să destabilizeze situaţia, în principal ajutat fiind de forţele implicate în primul scenariu. În cazul, când, totuşi trece în Parlament, el va fi elementul destabilizator care nu va permite crearea majorităţii parlamentare, numirea guvernului şi revenirea la viaţa normală şi paşnică. În special, va urmări scoaterea din actul guvernării şi din viaţa politică în general nu atât a actualei Alianţe de guvernare cât, în primul rând, a PLDM, cu consecinţele respective pentru el în domeniul financiar-economic (nu întâmplător el a contribuit activ la demisia prim-ministrului Filat şi Guvernului condus de acesta). Dacă şi de această dată nu reuşeşte să „dea foc templului”, va folosi prilejul alegerii preşedintelui ţării, planificată pentru anul 2016, ca să-şi atingă scopurile, de fapt, nu atât ale sale”, a punctat Crîlov.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”