Dieta cu pătrunjel. Slăbești SĂNĂTOS 4-5 kilograme în numai o săptămână
Dieta cu pătrunjel se ține o săptămână și te poate ajuta să scapi RAPID de 4-5 kilograme. Pe lângă faptul că pătrunjelul conține de patru ori mai multă vitamina C decât portocala, el ține sub control tensiunea, fiind un bun stabilizator natural. Odată ajunsă în organism, rădăcina pătrunjelului este un bun reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi și pentru reținerile de apă. Frunzele și tulpina de pătrunjel, din care se prepara ceai, ajută la eliminarea pietrelor.
În plus, pătrunjelul, sub formă de salată, contribuie la reducerea greutății corporale în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism.
Cum se pregătește salata de pătrunjel: este nevoie de frunzele și codițele fragede de la șase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă la fel de mărunt fărâmițate, o lingură de grâu pisat și înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roșie mai mare tăiată cubulețe și zeama de o lămâie.
Această salată se mănâcă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzația de foame vă dă târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:
• la micul dejun o ceașcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpșuni sau măr);
• la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, dupa preferință, un măr sau o pară;
• iar masa de seară poate fi îmbogățită cu un ou fiert, un morcov ras și un măr.
Regimul trebuie urmat timp de o săptămână pentru a slăbi 4-5 kilograme. Se beau cel puțin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Se recomandă evitarea sucurilor. Unul dintre cele mai cunoscute ingrediente alimentare, este folosit, de multe ori ca ornament, ignorandu-se beneficiile acestei plante pentru sănătate.
Pătrunjelul conține proteine (20%), flavonoide (întrețin membranele celulelor sângelui, au rol de antioxidant), uleiuri esențiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten și, în special, vitamina C.
Substanțele componente din uleiul volatil al pătrunjelului (miristicin, limonen, eugenol etc.) inhibă formarea tumorilor localizate la nivelul plămânilor. Acestea acționează asemănător antioxidanților care neutralizează anumite tipuri de substanțe cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de țigară, fumul cărbunilor pentru grătar etc.).
Pătrunjelul mai contine: calciu (100 grame de pătrunjel contin 245 mg de calciu), fosfor, potasiu (114 grame de pptrunjel conțin 1000 mg de potasiu), mangan (100 grame de pătrunjel contin 2.7 mg de mangan), inozitol și sulf.
Pe lângă faptul că oferă substanțe nutritive esențiale, pătrunjelul echilibrează și stimulează energia organelor, îmbunănătățindu-le capacitatea de asimilare și utilizare a nutrienților. Iată care sunt și alte beneficii ale consumului de pătrunjel:
1. Îmbunătățește digestia, prevenind astfel balonările și indigestia.
2. Ajută ficatul, hrănind astfel sângele și fluidele corpului.
3. Ajută la dizolvarea calculilor renali.
4. Îmbunătățește nivelul de estrogen și reface circulația sangvină a uterului.
5. Stimulează sistemul imunitar, datorită conţinutului extrem de bogat în vitamina C, betacaroten, vitamina B12 și clorofilă.
6. Previne retenția de apă în țesuturi.
7. Stimulează funcționarea tiroidei.
8. Are proprietăţi laxative. În cazurile de constipaţie acţionează blând, fără efecte secundare.
9. Previne anemia feriprivă ca urmare a conținutului bogat de fier, dar și a vitaminei C (care ajută la absorbția fierului);
10. Înțepături de insecte - umflăturile și mâncărimea se vor calma prin frecarea zonei afectate cu pătrunjel.
11. Ameliorează durerile reumatice.
Sursa incomemagazine.ro. jurnalul.ro
Circa 70% din exporturile Combinatului „Cricova” au ajuns anul trecut în UE: Două milioane de sticle, vândute în România
Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”
„Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”: O expoziție dedicată foametei organizate de sovietici în Basarabia și filmul „Omorâți prin înfometare”, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău