11:38:19 28.03.2024
Stiri

Descoperiți frumusețea DELTEI DUNĂRII!

Reportaj 16.04.2014 11:25 Vizualizări1553 Autor: Ziarul National


Descoperiți frumusețea DELTEI DUNĂRII! sursa: turism.ro

Un paradis natural se întinde la vărsarea Dunării în Marea Neagră, acolo unde fluviul își încheie lunga călătorie de 2 860 km de la izvorul său din Munții Pădurea Neagră din Germania.

Acest incredibil tărâm al apelor adăpostește peste trei sute de specii de păsări și nenumărate specii de pești, de la sturioni la crapi și bibani, în timp ce varietatea de 1 150 de specii de plante cuprinde de la liane împletite pe trunchiurile copacilor în pădurile de stejar până la nuferi.

Nu e deci de mirare că UNESCO a desemnat Delta Dunării ca fiind o „Rezervație a Biosferei”.

Liniște deplină într-o fracțiune de secundă

Timp de cinci mii de ani, potrivit turism.ro, o mică comunitate a trăit în deplină armonie cu extraordinarul ecosistem al Deltei, câștigându-și existența din pescuit, creșterea animalelor și din recoltarea stufului.

Satele, unde singurele căi de acces sunt canalele care le străbat, par a fi neatinse de trecerea timpului.

Ca vizitator, puteți explora cu barca acest uimitor refugiu natural de o liniște și un calm depline.

Explorarea Deltei

Punctul de plecare pentru o aventură în Deltă este de obicei Tulcea, un oraș aproape la fel de vechi ca și Roma, situat în apropiere de locul unde Dunărea se desparte în cele trei brațe principale, deci unde începe lunca.

În Tulcea veți găsi hoteluri moderne și muzee de Științe naturale ale Deltei. Orașul se află la o distanță de 71 km de Sulina, o așezare aproape la fel de veche, aflată la celălalt capăt al brațului Sulina.

Între aceste două puncte se pot face croaziere, în timpul cărora turiștii pot admira, de pe confortabilele punți ale vaporașelor, flora, fauna și satele Deltei.

Rezervațiile naturale

Optsprezece rezervatți protejate și zone „tampon” sunt răspândite pe tot cuprinsul Deltei.

Puteți ajunge la ele străbătând canale înguste, trecând pe lângă plauri acoperiți cu stuf și pe lângă păduri, prin locurile în care pelicanii și cormoranii se adună ca să prinda pește.

Dacă doriți să explorați acest ținut sălbatic în liniște, închiriați o barcă cu vâsle și plimbați-vă pe canalele cele mai mici. În acest scop, veți avea nevoie de un permis eliberat de „Rezervația Biosferei”.

Minunile sălbăticiei

Dacă vă opriți într-un sat de pe malul apei, veți descoperi pescarii gătindu-și propria versiune a borșului rusesc la foc în aer liber.

Cei care au gusturi mai rafinate pot încerca heringul de Dunăre, crochete de morun sau nisetru prăjit, care pot fi însoțite de savuroasele vinuri locale Aligote, Muscat sau Merlot, în restaurantele din Tulcea sau Sulina.

Acest ținut sălbatic al apelor va face să descoperiți multe lucruri uimitoare. O excursie în Deltă va rămâne o amintire de neuitat din toate punctele de vedere.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md