Cetățenii europeni ar putea veni în R. Moldova doar în baza cărții de identitate începând chiar de MÂINE, 18 iunie!
Cetățenii europeni vor putea veni în R. Moldova doar în baza cărții de identitate ID1 și ID2, potrivit unei decizii aprobate ieri de Guvern.
Șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că decizia respectivă va intra în vigoare după publicarea acesteia în „Monitorul Oficial”, iar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mâine, 18 iunie 2015, „dacă redactorii vor reuși să traducă decizia”.
Secretarul de redacție al „Monitorului Oficial”, Vasile Josanu, ne-a spus că, deocamdată, nu a primit nicio decizie aprobată ieri de către Executiv, dar i s-a spus că „după-amiază neapărat va fi ceva”.
Menționăm că, ieri, Guvernul de la Chișinău aprobat modificări şi completări în Hotărârea Guvernului nr. 765 din 18 septembrie 2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova.
Proiectul a fost elaborat în temeiul indicației Guvernului, precum și pentru aducerea în concordanță cu prevederile Legii nr.257/2013 privind resortisanții statelor terțe care au obligația deținerii unei vize și resortisanții statelor terțe care sunt exonerați de obligativitatea deținerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova.
Până în prezent, Republica Moldova permitea cetățenilor statelor UE traversarea frontierei de stat cu cartea de identitate biometrică.
Acum, cetățenii statelor membre UE vor putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova nu doar cu cartea de identitate biometrică, dar și cu cărțile de identitate în format ID1 și ID2.
O analiză a Poliției de Frontieră arată că țările candidate la UE, precum Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru și Serbia permit traversarea frontierelor în baza cărții de identitate (ordinară) a cetățenilor UE.
„Libera circulație a cetățenilor spațiului comunitar în Republica Moldova reprezintă un instrument valoros care contribuie nu doar la mobilitatea persoanelor, ci are și o valență economică, deoarece crește fluxul de persoane care călătoresc în scop de afaceri, turism etc. din Uniunea Europeană în Republica Moldova”, se spune într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.
Cetățenii R. Moldova pot circula de mai bine de un an fără vize în UE.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani