Cele mai sănătoase fructe uscate
Dacă eşti deja la dietă sau pur şi simplu ţi-ai făcut un obicei din a consuma o mână de fructe uscate în fiecare zi, ca gustare, ştii deja că acestea sunt minunate surse de vitamine, grăsimi sănătoase şi nutrienţi care te ajută să ai o sănătate de fier.
Însă, pe lângă beneficiile aduse stării de sănătate, fructele uscate, cum ar fi migdalele, nucile sau stafidele, sunt excelente şi pentru îngrijirea pielii.
Migdalele sunt bogate în acizi graşi esenţiali, fibre şi proteine, compuşi care asigură o digestie eficientă, satură şi scad nivelul de colesterol „rău” din organism. De asemenea, migdalele cresc secreţia de hemoglobină, care ajută la o mai bună circulaţie a sângelui, prevenind astfel afecţiunile cardiovasculare. Acestea sunt perfecte şi pentru tenurile grase, acneice.
Nucile mai sunt numite şi hrană pentru creier şi pe bună dreptate deoarece acizii grași Omega 3 se găsesc în aproximativ 60% din lipidele din creier, iar nucile sunt o sursă excelentă de astfel de grăsimi sănătoase. În plus, antioxidanţii şi mineralele conţinute asigură o bună oxigenare a sângelui şi ajută la menţinerea sănătăţii cardiovasculare, dar şi la hidratarea corectă a pielii, uniformizând tenul şi dând strălucire.
Fisticul, acest fruct conţine din belşug vitamin E şi antioxidanţi care ajută cu adevărat la menţinerea greutăţii, a sănătăţii în general, dar şi a frumuseţii pielii. De exemplu, vitamina E protejează epidermul de razele UV, întârzie procesul de îmbătrânirea celulară şi previn apariţia cancerului de piele.
Stafidele sunt o sursă de dulce natural care ajută la creşterea apetitului şi care previn apariţia cariilor dentare. Stafidele au destul de multă fructoză şi glucoză, elemente care conferă multă energie, dar care împiedică acumularea de colesterol rău în organism.
De asemenea, stafidele au un conţinut crescut de vitamina A, care protejează vederea şi redă strălucirea ochilor, şi resveratrol, un antioxidant miraculos care încetineşte îmbătrânirea celulelor şi ajută la menţinerea elasticităţii pielii. Totodată, stafidele sunt surse bogate de potasiu, magneziu, fosfor şi fier, fiind recomandate în special persoanelor care suferă de anemie.
Caju, aceste fructe au o reputaţie destul de pătată din cauza caloriilor, nu puţine la număr, pe care le deţine. Însă, consumate cu moderaţie, ajută chiar la scăderea în greutate, ţin sub nivelul de colesterol, previn migrenele şi tensiunea arterială crescută.
SONDAJ IRI // Cetățenii R. Moldova au cea mai mare încredere în Maia Sandu. Socialistul Dodon pierde teren în Chișinău, fiind devansat de un fost coleg de-al său
VIDEO // Terenul fostului Stadion Republican, aflat în RUINE de 17 ani, va fi vândut Ambasadei SUA cu circa 15 MILIOANE de euro. Autoritățile au pus câteva CONDIȚII americanilor, care vor ridica pe acel loc noul sediul al AMBASADEI
Chișinăul acuză pretinsele autorități transnistrene că BLOCHEAZĂ efectuarea recensământului populației și al locuințelor în stânga Nistrului: „Tiraspolul continuă să mențină bariere artificiale între ambele maluri ale Nistrului”