Cei care au DEPOSEDAT Primăria Chișinău de zeci de terenuri cu ajutorul unor decizii judecătorești încearcă să ȘTEARGĂ urmele
Patru din cele 20 de loturi de teren de care a fost deposedată administraţia publică locală din Chișinău, prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti, au deja proprietari noi.
Primăria Chișinău susține că cele patru terenuri au fost deja înstrăinate unor persoane terţe, fapt ce face mai dificilă recuperarea lor.
Terenurile care au stăpâni noi sunt cel cu suprafaţa de 0,1905 ha din sectorul Râşcani, terenul cu suprafaţa de 0,1 ha de pe str. Nicolae Dimo, sectorul Râşcani, terenul cu suprafaţa de 0,1981 ha din sectorul Centru și terenul cu suprafaţa de 0,079 ha din sectorul Botanica.
În primul caz, terenul a fost înregistrat în octombrie 2016 drept proprietatea SRL „Tehnoserv-Prim”, în temeiul hotărârii Judecătoriei sectorului Centru din 26 august 2016, iar din 29 decembrie 2016 este transmis în proprietatea SRL „Alfaspirit-Grup”, conform unui contract de vânzare-cumpărare. Cel de-al doilea teren a fost înregistrat, la 28.10.2016, drept proprietatea SRL „Tehnoserv-Prim”, în temeiul hotărârii Judecătoriei sectorului Centru din 26.08.2016, iar din 11 ianuarie curent este transmis în proprietatea S.C. „Heroic Global LP” Î.C.S., cu sediul în Republica Irlanda.
Pâmântul din sectorul Centru aparținea, tot înbaza unei decizii de judecată din august 2016, SRL-ui „Tehnoserv-Prim” și a fost înstrăinat SRL-ului „Alfaspirit-Grup” la sfârșitul anului trecut. Terenul din sectorul Botanica a trecut din proprietatea SRL „Tehnoserv-Prim” în cea a SRL „Alfaspirit-Grup”, tot la 29 decembrie 2016.
Amintim că, în luna decembrie a anului trecut, Primăria Chişinău a anunţat că a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti. Hotărârea instanţei a fost emisă la data de 26 august 2016 de către judecătoarea Angela Catană de la Judecătoria sectorului Centru din Chişinău. Instanţa de judecată a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra a 20 de loturi de teren, aflate în oraşul Chişinău şi care au aparţinut administraţiei publice locale, după trei agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Primăria Chişinău, proprietara bunurilor imobile, nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată.
Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie pe marginea acestui caz, solicitând aplicarea sechestrelor pe terenurile respective. De asemenea, municipalitatea a depus o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii în privinţa judecătoarei Angela Catană. În acelaşi timp, a fost depusă o cerere de revizuire asupra cazului.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei