Ce se întâmplă dacă bei frecvent ceai de mușețel
Ceaiul de muşeţel, consumat pentru perioade îndelungate, a fost asociat cu un risc mai mic de cancer al tiroidei, potrivit cercetărilor greci.
Persoanele care beau mai mult ceai de muşeţel pentru o perioadă mai îndelungată prezentau un risc mai scăzut de a dezvolta tumori benigne sau maligne la nivelul tiroidei.
Deşi acest studiu nu demonstrează faptul că acest tip de ceai previne cancerul, rezultatele analizei se adaugă unui număr tot mai mare de cercetări ştiinţifice anterioare care au subliniat beneficiile medicale ale dietei mediteraneene, care include pe lângă carnea de peşte, legume proaspete şi grăsimi sănătoase, o mare cantitate de ceai, a precizat Athena Linos, cercetătoare la Institutul de medicină preventivă Prolepsis din Grecia, coautoare a studiului, scrie Libertatea.
După ce au eliminat alţi factori de risc precum vârsta, sexul şi indicele de masă corporală, oamenii de ştiinţă au descoperit că pe măsură ce consumul zilnic de ceai de tei creşte, riscul de a dezvolta orice tip de noduli tiroidieni a scăzut considerabil.
Persoanele care beau ceai de muşeţel de două până la şase ori pe săptămână prezentau un risc cu 70% mai mic de cancer tiroidian. După 30 de ani de consum regulat de ceai de muşeţel, acest risc scade cu aproximativ 80%.
Cercetătorii au analizat şi legătura dintre riscul de cancer tiroidian şi alte două tipuri de ceai, foarte populare în Grecia - ceaiul de salvie şi ceaiul dintr-un amestec de plante, cunoscut sub numele de „ceai de munte”. Ei au descoperit că şi aceste tipuri de ceaiuri contribuie la o scădere a riscului de cancer tiroidian, însă legătura statistică nu a fost la fel de consistentă ca în cazul ceaiului de muşeţel.
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani
Dieta lui Cristiano Ronaldo ca să fie în forma vieții lui, la 35 de ani. De câte ori pe zi mănâncă și alimentele „secrete”