Alimentul care DISTRUGE ficatul mai tare ca alcoolul
Cu toţii ştim că alcoolul consumat în exces poate provoca boli grave de ficat, însă el nu este singurul factor nociv pentru sănătatea acestui organ.
Recent, a fost descoperit că o nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.
Una dintre principalele cauze ale apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, scrie healtyfood.com.
În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.
Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.
Președinta Maia Sandu solicită accelerarea procesului de integrare europeană a R. Moldova: „Efortul trebuie să fie unul al întregii societăți: al sectorului privat, al mediului academic, al reprezentanților societății civile, al celor din diaspora”
Un nou mesaj PUTERNIC de susținere a R. Moldova. Iohannis, la Consiliul European: Ucraina și R. Moldova rămân teme de prioritate absolută
Vicepremierul Popșoi, la Washington: În ultimii doi ani, de când Rusia a atacat militar Ucraina, R. Moldova „a demonstrat reziliență și a arătat că este un partener de încredere pentru toată lumea civilizată”